Russland, Kaukasus, Elbrus

Russland, Kaukasus, Elbrus for eit land, for eit landskap for eit fjell! Kaukasus trur eg har endra hjerta mitt for fjell. Så vanvittig flott og rått område! Bratte fjellsider med tilgjenglige toppar for å få utsikt over dei ubestiga fjella.

MOA HUNDSEID

Monica Hundseid (25) er allerede en erfaren ekspedisjonsfarer. Hun har krysset Grønland to ganger, gått Norge på langs, krysset Nordisbreen i Patagonia og guidet turer for Ousland. Moa ble utnevnt til Rookie i kåringen Årets Eventyrer 2016. Les også UTEs portrettintervju med Moa.

I forbindelse med fjorårets pris, Årets Eventyr Rookie kåra av magasinet UTE, Fjellsport og Hvitserk Eventyrreiser blei eg nominert og kåra som årets nykomande eventyrar i Norge. Ein del av premien var ein valgfri reise frå Hvitserk eventyrreiser, og utstyr frå Fjellsport. Eg valde å besøka Kaukasus og toppen av Europa, Elbrus! Uten eg visste heilt kva eg kunne forvente, sidan eg bestemde meg å bli med ei veka før avreise. Hastevisum blei bestilt og baggen blei pakka to timar før avgang.

LES OGSÅ: Moa Hundseid er årets rookie

LES OGSÅ: Tormod Granheim er årets eventyrer! 

Gruppa bestod av 15 herlige sjeler, spredt frå heile landet, som no vil vere mine venner for resten av livet! For ein gjeng! Eg bestod av den yngste og den eldste var rundt seksti år. 

Akklimatiseringa starta frå byen Cheget, her me tok turar opp i høyden frå byen for å bli vant med høgden før me reise opp i fjellet for å bli ytterlegare vant med høyden. 

Då me for siste gang pakka sekken for å reise opp på fjellet var eg SOLGT til dei vanvittig skarpe, fine linjene blanda med bedagelige fine fjellryggar! Så flott! Så nydelig! Og så heldig så for vara her og nå å gjera akkurat det eg elsker i livet! Vera blant flotte fjellsider og nyta naturen frå ulike nasjonar og kulturar!

Etter fira dagar i fjellet og nokon dagar med ufint ver var me klar for toppstøt. Kl 0100 frokost - 0200 klar for toppen! Sakte men sikkert gjekk me opp fjellryggen. Det som er så fantastisk å gå om natta er å få oppleve soloppgangen, den gule fine nyansen som forandrar seg om til lilla og rosa før den blå fine vårhimmelen sprer seg over heile horisonten. Stod på toppen kl 0900, med stort smil og lykkelig for eg fekk vara akkuratt der eg befant med blant mange andre fine folk og sjeler! Ingenting anna gjer meg meir usamkelig lykkelig! 

Returen bestod av lette steg og musikk på øyrene, og bevisst på at kvelden skulle bestå av russisk vodka, mimring av fine minner og planlegging av nye eventyr! Takk for meg Russland, I'll be back!

Tusen takk til dokken andre fine som var med på reisen! Dokken vett kven dykk er og gratulasjonar til Thor Elvebakk, guiden frå Hvitserk for 12. bestigning av fjellet og fekk alle opp på fjellet på ein trygg og fin måte, imponerande! Bra jobba!

LES OGSÅ: Høye turmål

Hvem fortjener å bli Årets Eventyrer og Rookie 2017? Send oss ditt forslag til kandidater! 


 
 
VIS KOMMENTARFELT

Gikk du glipp av?

Siste saker

Kanotur og en stakkars hare

Kanotur og en stakkars hare

Hallingsdalselva har sitt utspring på Hardangervidda. Sør for Brommafjorden renner et flott stykke elv som er spennende for kanopadlere.

Vernet sørlandsperle

Vernet sørlandsperle

NORSKE PADLEPERLER (S2E3): Se og opplev det unike verneområdet Oksøy- Ryvingen - fra kajakken.

Med god samvittighet

Med god samvittighet

Sykler du elsykkel isteden for å ta bilen, er du med på å bidra til et sunnere klima. Elsykler reduserer nemlig CO2-utslippene, som gir god effekt på luftforurensning.

Siste saker

Penger ut av vinduet med lett sykkel?

Penger ut av vinduet med lett sykkel?

UTE-TV: Mange betaler i dyre dommer for å få en lettere sykkel, men er det verdt det?

Slik føles det å bli tatt av snøskred

Slik føles det å bli tatt av snøskred

Fire forteller om sine opplevelser under den Nordiske Skredkonferansen på Åndalsnes.

Megatrender som vil forme reiselivet

Megatrender som vil forme reiselivet

Strukturelle samfunnsendringer påvirker det naturbaserte reiselivet. Derfor må vi forstå disse megatrendene, skriver kronikkforfatterne.

Reise i grenseland

Reise i grenseland

Høye fjell, lave priser og felles heis med Zermatt: Cervinia har alt. Unntatt snø, denne gangen.

Guide til kokesystemer

Guide til kokesystemer

Utvalget innen kokesystemer for turbruk er stort og mulighetene mange. Vi gir deg oversikten.

10 veier til helgelykke

10 veier til helgelykke

Ti tips til flotte helgeopplevelser!