FAKTA

Pris: 1500 kr

Vekt: 260 gram

94% Polyamid, 6% Elastan

Størrelse testet: M

Passform: Normal og smal i størrelsen

Nett: klattermusen.com

skala
7/10

De er opptatt av slitestyrke og bærekraft.

Når de lager et syntetisk plagg som dette kan du derfor gå ut fra at det dreier seg om resirkulerte materialer med lite økologisk fotavtrykk under produksjonen.

Men skjorta vil likevel avgi mikroplast under vask og under nedbryting. 

Tyr er en teknisk skjorte. I kjent Klättermusen-stil har den en lomme på et sted hvor vi aldri har sett lommer plassert tidligere: Oppe på skulderen.

Der kan ting ligge mer stabilt enn i en tradisjonell brystlomme – som du også har to av på denne skjorta. Skulderlomma er likevel litt i veien når du bærer sekk, hvis du fyller den med noe annet enn et bankkort eller lignende. 

Ermene har hempe og knapp til å feste når du vil rulle dem opp. Tyr-skjorta virker tynn, lett og luftig som bare det, men stenger også noe vind ute. 

Den vaskes på 40 grader og holder seg fint. 

Dette er en tynn og teknisk skjorte som kan passe til høyintensive aktiviteter, men det er verdt å merke seg at den er nesten 100 gram tyngre enn konkurrenten Arc´teryx.

Funksjonene er mye de samme, men det kan tenkes at du får igjen noe av vekta (og pengene) i form av økt slitestyrke. Klättermusen-skjorta har mange sømmer og blant annet button down-knapper på plass. Er ikke det for å holde slipset på plass? 

Ellers virker alle detaljer forseggjorte og gjennomtenkte, som snora inni for å henge skjorta til tørk.

Vi synes også Klättermusen-skjorta ser stilig ut. Dette er langt fra Klättermusen på sitt særeste, men heller et kvalitetsprodukt mange kan like. Vask den gjerne med pose som ganger opp mikroplastfibre.

 

PLUSS
Lett og luftig, to glidelåslommer, unikt, men nøkternt utseende
MINUS
Button down krage virker unødvendig, ikke så isolerende. Syntetfibrene vil avgi mikroplast i vask og kan i liten grann gjenvinnes
VURDERING
Vær- og vind
Komfort
Kvalitet
Totalinntrykk