Det kan være mange grunner til å putte plugger i ørene når vi er ute og nyter naturen.

Enten du ønsker å kunne ta telefonen uten å fikle nedi sekker og lommer, eller du ønsker å nyte fjellturen med en god bok i ørene så har de helt trådløse pluggene sitt bruksområde.

Annonse

Vi har testet pluggene her med tanke på aktiviteter som løping, sykling, fjell- og skiturer og alpin skikjøring med hjelm.

FORSKJELLER: De seks forskjellige ørepluggene har ganske forskjellig utforming på både plugger og ladeetui. Fra nederst til venstre og med klokka: Jabra  Elite 65T Active, Jabra Elite Sport, Bose Soundsport Free, Plantronics Backbeat 3100, Sennheiser Momentum True Wireless. I midten Apple Airpods.

Kriteriene er brukervennlighet, passform, lydkvalitet, batterikapasitet og pris.

Alle pluggene her sitter inne i ørene og hemmer i varierende grad også lyd fra å trenge inn i ørene, enten du har på lyd i pluggene eller ikke.

Alle pluggene kommer med egen oppbevaringsetui som også fungerer som batterilader.

Vær oppmerksom på alle ører er unike og at øreplugger som passer oss ikke nødvendigvis vil passe deg.

Flere av pluggene lar seg tilpasse spesielt til dine ører ved å bytte ut silikonpropper og vingene på pluggene.

Ikke alle pluggene i denne testen fungerer med skihjelm. De som ikke fungerer med hjelm fungerer også ganske dårlig med lue som går over ørene.

Vær obs på at det å ha propper i ørene når man sykler i trafikken eller løper eller sykler på stier i skogen gjør at du hører andre brukere dårligere, det være seg biler, andre syklister eller løpere.