MSR

MSR er en amerikansk produsent av turutstyr som brennere, telt, turkjeler, vannfiltere og mye mer. Her er våre tester av utstyr fra MSR.

MSR er et merke for kjennere. Forkortelsen står for Mountain Safety Research, og selskapet fikk sin start i et nyhetsbrev for utendørsentusiaster på slutten av 1960-tallet.

Opphavsmannen Larry Penberthy var oppfinner av MSR Model 9 camp stove, som senere ble videreutviklet til brenneren vi i dag kjenner som MSR Whisperlite. MSR ble grunnlagt av John Burroughs i 1969, som startet et magasin med mål om å forbedre klatreutstyr.

MSR eies av Cascade Designs, som også har liggeunderlagsspesialisten Therm-A-Rest, drikkesystemet Platypus, og håndklepatentet PackTowl i porteføljen.

Hovedkvarteret ligger i Seattle, Washington i USA.

Blant de mest kjente produktene fra MSR er teltene Access, Remote og HUB eller Hubba Hubba. MSR er også spesialist på kokesystemer i ulika varianter, blant de mest kjente er Whisperlite og Pocket Rocket.

MSR lager også gass og ulike brenselssystemer, alt fra den populære lettvekteren Pocket Rocket til supereffektive Reactor. MSR lager også turstekepanner og spisesett til friluftsbruk, vannrensere, Her er et utvalg av våre tester av MSR-produkter

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen