MSR

MSR er en amerikansk produsent av turutstyr som brennere, telt, turkjeler, vannfiltere og mye mer. Her er våre tester og anmeldelser av utstyr fra MSR.

MSR er et merke for kjennere, som fikk sin start i et nyhetsbrev for utendørsentusiaster på slutten av 60-tallet. Opphavsmann LArry Penberthy var oppfinner av MSR Model 9 camp stove, som senere ble videreutviklet til brenneren vi kjenner som MSR Whisperlite.

MSR eies av Cascade Designs, som også har liggeunderlagsspesialisten Therm-A-Rest, drikkesystemet Platypus, og håndklepatentet PackTowl i porteføljen.

Blant de mest kjente produktene fra MSR er teltene Access, Remote og HUB eller Hubba Hubba. MSR er også spesialist på kokesystemer i ulika varianter, blant de mest kjente er Whisperlite og Pocket Rocket. MSR lager også gass og ulike brenselssystemer.

MSR lager friluftsutstyr på seriøst nivå.

Telt fra MSR

MSR har investert mye i utviklingen av teltene sine, som spenner fra campingtelt for familier til ekspedisjons- og høyfjellstelt.

Vi har testet telt for alt fra 1 til 3 personer som befinner seg i segmentet for den seriøse utendørsentusiast. Her finner du våre anmeldelser.

UTEMAGASINET.NO
TEST AV TOMANNSTELT: Det er ikke alltid teltturen ser slik ut, noen ganger trenger du teltet til å beskytte deg mot vær og vind. Foto: Marte Stensland Jørgensen

Test av tomannstelt

Telt for to? En telttur betyr ofte en litt tyngre sekk enn en typisk hytte til hytte-tur eller dagsturer med overnatting innendørs. Heldigvis finnes det mange gode og lette telt. UTE har testet sju modeller.
UTEMAGASINET.NO
skala
8/10
test av MSR Freelite 1

Test av MSR Freelite 1

Amerikanske MSR har lang fartstid med telt og lettvekts ekspedisjonsutstyr. MSR Freelite 1 står ikke tilbake for dette.
UTEMAGASINET.NO
skala
7/10
test av MSR Carbon Reflex telt 1-mann

Test av MSR Carbon Reflex 1 telt

MSR Carbon Reflex 1 er et enmannstelt som er knappe 10 gram tyngre enn Nemo Rocket, og blant de to letteste teltene for en person.
UTEMAGASINET.NO
skala
5/10
Test av MSR Remote 3 vintertelt

Test av MSR Remote 3 vintertelt

MSR Remote 3 er et vintertest som er designet for å tåle store snømengder.

Kokeutstyr fra MSR

Kjøkkenet kan kalles det viktigste rommet i huset, men det er vel så viktig på tur i friluft.

MSR lager stekepanner og spisesett som vi har testet.

UTEMAGASINET.NO
skala
6/10
MSR Quick Skillet

Test av MSR Quick Skillet

MSR Quick Skillet er en liten men kompakt stekepanne, som fungerer bra småturene der vekt er viktig. Stekepannen er liten, men har høye vegger.
UTEMAGASINET.NO
skala
7/10
test av MSR Ceramic Flex Skillet stekepanne til tur

Test av MSR Ceramic Flex Skillet turstekepanne

MSR Ceramic Flex Skillet er en lett stekepanne med avtagbart håndtak. Den er forholdsvis romslig og har bratte vegger, og fordeler varmen fint.
UTEMAGASINET.NO
skala
8/10
test av MSR Flex 3 cook set

Test av MSR Flex 3 cook set

MSR Flex 3 cook set gir deg store og gode kjeler, som er er perfekt dersom dere er flere på tur. Dette er et fint turkjøkken.

Kokesystemer fra MSR

MSR lager et spenn av kokesystemer, fra den populære lettvekteren Pocket Rocket til supereffektive Reactor. Her er et utvalg av våre omtaler.

test av lette gassbrennere

Test av små og lette gassbrennere

UTE har testet 4 komplette kokesystemer og 4 toppmonterte gassbrennere. Hvilken brenner for deg?
UTEMAGASINET.NO
guide til kokesystemer og turkjøkken

Guide til kokesystemer

Utvalget innen kokesystemer for friluftsliv er stort og mulighetene til turkjøkkenet er mange. Her får du en oppdatert og god oversikt.