Helsport

Vi har testet soveposer, lavvoer og telt fra norske Helsport, en folkefavoritt såvel som en hardbarket ekspedisjonsleverandør.

Helsport ble etablert i Melhus i Trøndelag på 1951-tallet av Arild Helliksen. Helsport startet med hustelt, men utover 60-tallet dreide de mer i retning mot ekspedisjoner, direkte knyttet at ble produktleverandør til Arne Næss og Ralph Høibakk sin klatreekspedisjon til Tirich Mir i 1964.

Kjente ekspedisjonsprofiler som Børge Ousland, Aleksander Gamme og klatrelegender som Øyvind Vadla og Stein P. Aasheim er tilknyttet Helsport.

Helsport er blant selskapene som tidlig satset på lette telt og varme soveposer. Den første soveposen ble laget i 1954 og det første teltet i 1957. Helsport designet det første tunnelteltet i 1970, og som har vært med på å sette standarden for vindsikre og praktiske telt i hardt vær og vind.

Mye av selskapets suksess de siste tiårene har basert seg på å tilgjengeliggjøre turutstyr for hvermannsen. Helsport har også levert utstyr til speideren og Forsvaret.

Helsport har gitt navn til produktene sine etter norske fjell og naturområder. Blant de mest kjente navnene er teltserien Rondane, Fjellheimen og Lofoten. Helsport lager også lavvoer, med modeller som Pasvik og Varanger.

Sommeren 2020 flyttet Helsport produksjonen fra basen sin på Melhus til Lillehammer og Oslo.

Helsport er nå en del av Swix/Brav som eies av Ferd.

Vi har gjennomført en rekke tester av Helsport i ulike produktgrupper. Her kan du finne et utvalg fra tester av 2- og 3-mannstelt, samt lettvektstelt fra Helsport. Vi har testet Helsport lavvoer og en rekke soveposer, både i dun og mer tilgjengelige og rimelige modeller i syntetisk materiale.

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen