– Å løpe med sko fra On er nesten som å ha på seg en sokk, de er så komfortable, sier Catrine Kildemo fra Bodø, som er ivrig løper og On-ambassadør.

I forbindelse med høstens nyheter fra On har vi snakket med Catrine og utviklerne hos det banebrytende sveitsiske sportsmerket.

– Jeg har vært en del av Run on clouds crew i to år nå. Det er fordi jeg liker å løpe mye, mest i fjellet. Jeg er veldig glad i å være ute og løpe lange turer, type ultra. Løpingen er mest for egen del, men jeg er også med på noen konkurranser for opplevelsen sin del, smiler hun.

Nye On Cloudrock er den ultimate skoen for lette og raske turer i skog og mark. Foto: On
Nye On Cloudrock er den ultimate skoen for lette og raske turer i skog og mark. Foto: On

Denne uken lanserer nemlig On en markant utvikling av sine produkter for friluftsliv, både for sko og friluftsbekløedning. Blant annet har Cloudwander, Cloudvista og Cloudrock 2 kommet i vannavstøtende modeller. Nå som vi skriver september er de nye modellene tilgjengelige hos On!

Catrine forteller at hun tidligere har løpt med Cloudventure peak og Cloudultra, men hun har nettopp vært ute og testet den nye Cloudvista, som har fått en banebrytende oppgradering.

Videreutvikler karakteristisk såle

Kanskje sesongens mest markante utvikling er lanseringen av en ny versjon av undersåleteknologien Missiongrip™, som gir On-løpeskoene sitt karakteristiske fotavtrykk. Med dette får alle merkets outdoor-modeller oppdaterte såler.

On har hatt et fast fokus på å utvikle egne komponenter in-house, og har således jobbet mot dette målet siden de startet med friluftslivsutstyr i 2016. Med innspill fra tonnevis av testing i felt, har den nylanserte Missiongrip™-sålen et mål om å gi enda bedre grep, i alle slags forhold.

Den oppdaterte sålen er å se på utvalgte modeller som slippes nå i september. Foto: @catrinekildemo
Den oppdaterte sålen er å se på utvalgte modeller som slippes nå i september. Foto: @catrinekildemo

Oppgraderingen består i en ny gummiblanding, som gir sålen opptil 30 prosent bedre grep på vått underlag, mens de beholder den karakteristiske slitestyrken.

– Det er den beste gummiblandingen vi har laget til nå, forteller Olivier Withworth, utvikler hos On.

– Grepet på vått underlag har blitt forbedret med 30 prosent, samtidig som vi har behold et skikkelig slitesterkt materiale. Det er en gamechanger som absolutt plasserer oss blant markedslederne, sier produktutvikler Withworth.

Den oppdaterte sålen vil gi deg nye fordeler ute i terrenget. Foto: On
Den oppdaterte sålen vil gi deg nye fordeler ute i terrenget. Foto: On

Laget for å vare

– Jeg har nylig fått fatt i nye Cloudvista selv og løpt noen lengre turer med den - den føles mykere, som er veldig positivt, forteller Catrine Kildemo.

– Den nye sålen merker man veldig godt også, denne nye modellen sitter mye bedre på underlaget, sier hun.

Kildemo referer til nye Cloudvista Waterproof. Modellen Cloudvista ble lansert tidligere i år, og kommer nå i en mer værbestandig versjon i tide for høstsesongen. Den markerte seg som en bestselger allerede i våres, og den nye utgaven beholder egenskapene som gjorde den så populær.

Utviklerne i On kjennetegnes av innovativt utstyr i miljøvennlig materiale med ytelse på toppnivå. Foto: @catrinekildemo
Utviklerne i On kjennetegnes av innovativt utstyr i miljøvennlig materiale med ytelse på toppnivå. Foto: @catrinekildemo

Den lave vekten og patenterte Helion™-superskummet er fremdeles med, og i tillegg har skoen en vannavstøtende membran og refleksmateriale som hjelper med synlighet i høstmørket. Det gjør den til en skikkelig arbeidshest for mørketida, uansett om du løper i fjellet, marka eller parken.

On Cloudvista Waterproof

Bygget med CloudTec®-såle av Helion™-skum og den oppdaterte Missiongrip™-undersålen. Cloudvista Waterproof er klar for hardpakket sti og turer rundt din lokale innsjø eller park, uansett vær.

Materiale: 90% resirkulert PES, totalt 30% resirkulerte materialer.

Vekt: 305g

Slippes 15th September 2022 på on-running.com, pris 1899,-

– Det er noe med følelsen på skoene fra On. De har en veldig kvalitet. Det kjennes som at de tåler noe, foran andre sko kanskje kan rakne opp litt raskere enn disse, forteller den erfarne løperen.

Jakken Switch er et brukervennlig mellomlag som har ulike funksjoner om du vrenger den. Foto: @catrinekildemo
Jakken Switch er et brukervennlig mellomlag som har ulike funksjoner om du vrenger den. Foto: @catrinekildemo

Ny, trendsettende jakke

I tillegg til skoene markerer On seg som grensesprengende klesprodusent. Fokuset har vært på funksjonelle, lette og miljøvennlige klær for løping, og denne høsten styrkes særlig utstyret til friluftsliv - legg merke til den radikale nye jakka Switch!

– Den er veldig stilig, men det tok noen dager før jeg vendte meg til den! ler Catrine.

Switch for den beskjedne og funksjonelle, eller for den prangende og mer urbane - du velger! Foto: On
Switch for den beskjedne og funksjonelle, eller for den prangende og mer urbane - du velger! Foto: On

Switch er laget i fjærløst isolasjonsmateriale av omtrent 70% resirkulert stoff, ment for å være med deg på tur i høst og vinter - både til fjells og på byen!

– Switch er lett og luftig og passer godt som en høstjakke. Det som er kjekt med den er at den kan funke både som ytterlag og mellomlag. En lett og tynn dunjakke som egner seg på tur i fjellet såvel som i marka, sier Kildemo.

Nye Switch jacket fra On

Den nye Switch-jakka er egnet som mellomlag eller ytterjakke for turer om høsten og om vinteren.

Resirkulert innhold: Resirkulert polyester og polyamid, totalt ca. 70% resirkulert materiale.

Vekt: 315g
Størrelser: XS-xL tilgjengelig, herre- og damestørrelser.
Pris: 3749 NOK
(inkluderer fri frakt og 30 dagers fritt bytte)

Slik kan du bruke denne høyst pakkbare og vekteffektive jakken som mellomlaget på topptur på ski i vinter, eller som ytterste jakke på en dagstur i høst. Den har lange armer, store lommer og komfortabel passform, og skjemmes ikke for å uttrykke seg!

– Jeg er kanskje On sin største fan, jeg er veldig glad i både klær og sko fra On – de er så trendy! Det er veldig kule klær, både for løping og turklær generelt, avslutter Kildemo.

Oppdag flere nyheter og les mer om filosofien til innvatørene i On nedenfor!

On

Run on clouds

Sveitsisk løpemerke som lager sko, bekledning og tilbehør.

Her ser du alle høstens outdoor-nyheter på deres hjemmeside.

Her finner du den nye Switch-jakka hos On!

Sjekk ut nye Cloudvista her.

Besøk on-running.com for nettbutikk og mer info.

Catrine Kildemo løper med On på beina og kan følges på @catrinekildemo.

Følg @on_running på Instagram her!

Her finner du On på Facebook.