1

1Når 300 toppturentusiaster deler sine opplevelser i sosiale medier er det klart det gir effekt, sier Stig Helseth, programansvarlig i High Camp Sunnmøre. Foto: Håvard Myklebust

High Camp gir toppturboom på Sunnmøre

– Når 300 toppturfolk som aldri har vært her før sprer flotte fjellbilder i sosiale media, så sier det seg selv at dette har stor effekt.

Det sier Stig Helset, som er ansvarlig for programmet på High Camp og guide under campen.

– De siste tre-fire åra har vi sett en eksponentiell vekst i folk som går toppturer i Sunnmørsalpane, både av lokale og av tilreisende turister fra inn- og utland, sier Helset, som også er forfatter av boka Toppturer i Sunnmørsalpane, nylig også utkommet ut på engelsk.

Se filmen fra High Camp Sunnmøre 2017 

Helset er overbevist om at High Camp Sunnmøre, som ble arrangert for første gang i 2016, har bidratt til å øke interessen for toppturer i området.

– Etter min vurdering er det liten tvil om High Camp Sunnmøre er en viktig forklaringsfaktor for denne veksten, særlig når det gjeld tilreisende turister. Når 300 toppturfolk som aldri har vært her før sprer flotte fjellbilder i sosiale media, samtidig som Fri Flyt driver aktiv markedsføring av arrangementet og området, så sier det seg selv at dette har stor effekt, sier Helset.

Se tur og kursprogrammet 2018 

High Camp Sunnmøre arrangeres fra 15.til 18. mars. Også i år er det base på Sagafjord Hotel i Hjørundfjorden.

Mer om festivalen og billetter 


 
 
VIS KOMMENTARFELT

Gikk du glipp av?

    Grav deg ned!

    Det må ikke være en nødsituasjon. Ta deg tid til å lage en lun bolig i vinterfjellet.

    Sidelengs i bakken

    – Vi vil kjøre snowboard, sa barna på 5 og 8.

Siste saker

Barske gleder

Det er mange historier fra de gangene det nesten gikk galt. Denne gangen handler det om en pulk-konkurranse i februar over Hardangervidda, om å se opp til en venn som ligger nede og om å tro litt på at det fortsatt finnes helter.

Slik holder du varmen

Ingen liker å være kald på tur. Det er mange knep du kan gjøre for å unngå å fryse når du er en hel dag ute.

Transcavallo 3 dagar til ende

Transcavallo 3 dagar til ende

I eit land der Randoneè ikkje er ein mosjonsidrett men toppidrett, og kor utøvarane er stjerner som Jansrud og Bjørgen. I Italia leikar dei ikkje topptur eller randoneè!

Les mer på UTE-bloggen

Siste saker

Se min LUE

I New Yorks bitende januarkulde ble øreklafflua redningen for pianist Bugge Wesseltoft.

Ei eventyrleg boble

Ei eventyrleg boble

Dagane ruslar og går. Måndag elle laurdag, kvar dag er lik. Verken laurdagsgodtrier på laurdagskvelden eller blåmåndag fyrst i veka. Mykje har hendt oss her me flyt rundt i vår vetle boble på stadige eventyr.

Les mer på UTE-bloggen

Proffens valg: Felleski eller smøreski?

GOD PÅ LANGRENN (EP5) - Spørsmålet mange stiller seg når det kommer til felleski er: om og når proffene kommer til å ta de i bruk.

I Europatoppen

Vi dro til Kaukasus, nærmere bestemt Elbrus, og fikk skikjøring i vakre, øde daler, høydesyke og russisk militærdisiplin i en pakke.

Mørketidskval

Spekkhoggerne kom tilbake til fotograf Audun Rikardsen i år også.

Grav deg ned!

Det må ikke være en nødsituasjon. Ta deg tid til å lage en lun bolig i vinterfjellet.