The North Face Ventrix Hoodie

Pris: 1400 kr
Vekt: 420 gram

Denne isolasjonsjakken kommer med såkalt Slit Insulation Technology. Den skal gi god varme når du beveger deg, uten at du blir overopphetet, ved at materialet frigjør overflødig varme.

Den har såkalt laserperforerte mikroventiler som er plassert i områder ekstra utsatt for svette.

Mikroventilene åpner seg for å slippe ut varme når jakken er i bevegelse, og holder seg lukket for å holde på varme når jakken er i ro. Teknologien skal derfor gjøre det mulig å holde en jevn kroppstemperatur i aktivitet. Vi har testet jakken både på toppturer og fotturer, i ulike værforhold. 

Jakken er lett og myk og ha på seg. Den har to lommer i sidene samt en stor brystlomme. Jakken er tettsittende og samtidig meget elastisk. I ermene er det elastiske strikker. Det er god bevegelighet rundt skuldrene, som gjør den ypperlig til klatreturen. 

Underveis på tur balanserer jakken varmen fint. Vi blir absolutt varm og svett nok i denne også når vi holder et jevnt og rolig tempo, men vi kan ha på denne lengre enn tilsvarende jakker uten å måtte ta av et lag. Ventrix er forholdsvis vannavvisende.

Den kan ikke pakkes i sin egen lomme, som en del andre kan, og tar litt mer plass i sekken enn en del tilsvarende jakker. Ventrix kommer både med og uten hette.


Hetta sitter godt rundt hodet, men fungerer ikke helt sammen med hjelm. Hetta kan ikke justeres. Ermene på jakka har et mer slitesterkt materiale enn resten av jakka, for å hindre rifter under klatring. Det er ikke den letteste isolasjonsjakka, men det slitesterke materialet veier opp for dette.

Skjermbilde 2018-04-09 kl. 08.59.40
Skjermbilde 2018-04-09 kl. 08.59.40
PLUSS

Puster meget godt

Holder deg varm selv om den blir våt

God bevegelighet

MINUS

Ikke justering på hetta

Litt stor sammenpakket