Italienske Salewa er mer kjent for stivere fjellstøvler enn myke joggesko, men skoen MS Ultra Mid Flex er lettere enn flere andre sko i denne testen. Lesten føles stivere og flatere enn i de fleste av joggeskoene. Støtten under fotbuen er lav, mens området rundt tærne er middels bredt. Skoen er stor i størrelsen og vi vil anbefale å gå ned en halv størrelse hvis du bruker vanlige tynne løpesokker i disse.

Salewa-skoen er laget i grove materialer som gir den et typisk fjellskoutseende. På foten sitter skoen godt, men med flere gnissepunkter mot ankelen enn på joggeskoene. Vi opplevde under løping både gnaging på ankelkulen og rundt akilles.

Løpsfølelsen er overraskende ok. Under gange og i stillestående føles skoene som fjellsko, men så fort du går over til løp gir de en lettløpt følelse, det trange, litt stive skaftet til tross. Sålen under forfoten er tynn og oppleves som hardere enn på de andre joggeskoene her. Støtdempingen bærer preg av at disse skoene egentlig er tilpasset gange og ikke spretten løping. Sideveis oppleves skoene noe stivere enn joggeskoene, i tillegg til at yttersålene har mye mer markerte ytterkanter i sidene. I lengderetning oppleves både såle og overdel myke som på en joggesko, men med et markert knekkpunkt i overdelen rett bak tærne. Dette vil ikke være noe problem under rask gange og rolig jogging, men kommer frem i dagen ved løping på forfoten og spesielt i bratte motbakker.