Å sove i hengekøye, hengende mellom trær, er nå en etablert trend i friluftslivet. Mange leverandører lager ulike modeller, med forskjellige detaljnivå. Hvis du ikke har så høye krav, kan du fint finne enkle og rimelige modeller. Trenger du noe mer solide løsninger, finner du modeller som er laget for å takle litt mer, med løsninger for det meste.

Hvor stor hengekøye trenger du? Mange av hengekøyene kommer i ulike lengder. Skal du overnatte i en hengekøye, kjøp en som er lang nok. For blir den for kort, blir det trangt og du blir liggende mer som en banan. De fleste hengekøyer kommer som enkeltversjon, men noen kommer også med plass til flere. Hva med å dele hengekøye med kjæresten? Lars Monsen hadde kanskje stått over, men det kan absolutt være gøy for en natt? Prøver du et hengetelt kan det til og med hende at du komme til å foretrekke det.

Les også: Test av oppblåsbare liggeunderlag

Les også: Pakkeliste til hengekøyeturer

FORDELER MED HENGEKØYE

En hengekøye er lett å bære med seg, og en morsom variasjon fra telt. Stort sett er det også rimeligere enn et telt, og du slipper å våkne med vondt i ryggen etter en rot du ikke kjent da du la deg. Du slipper unna krypende innsekter som edderkopper og maur, og du trenger ikke lete etter stor nok flat bunn for å sette opp teltet.

ULEMPER MED HENGEKØYE

Været kan være lunefullt. Derfor bør du sørge for å ha med deg tarp du kan ha over hengekøya. Et telt vil gi bedre beskyttelse om det virkelig skulle blåse opp, en tarp vil kun beskytte mot regnet som kommer, ikke den kalde trekken. Bagasjen får du ikke plass til i hengekøya, så den må ligge på bakken. Du er avhengig av å ha noe å henge det opp i.

UNDERQUILT

Om du vil unngå å fryse på rumpa kan en underdyne være løsningen. Dette er en slags dyne til å ha under hengekøya for å gi bedre isolasjon. Du fester den i endene, og får dermed varmet rumpa. Flere leverandører kommer med underquilt neste vår, og noen får du tak i allerede nå.

Les også: Her er utstyrsnyhetene for en aktiv sommer

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: