– Det britiske militæret har tatt meg til fjerne og utfordrende plasser som tvang meg til å tilpasse meg nye omgivelser med få eller ingen hjelpemidler. Det har hjulpet meg å håndtere reell risiko, ta tøffe valg angående vær, terreng, team og mål. Som en ressurssterk yrkesmilitær har jeg hatt mange anledninger til å teste mine vurderinger – noe som er essensielt når en skal bygge selvtillit på dette området, svarer Matt Skuse på spørsmål om hvordan hans bakgrunn som marineoffiser og rolle som programleder i Villmarkingen kan være til glede for norske friluftsentusiaster. 

Denne høsten blir briten å se på UTE-tv. Han tar rollen som programleder i den nye serien. Dette blir en slags overlevelses-inspirert serie. Matt deler sine tanker og smarte triks om det å lage bål, finne egnete steder å bo, lage mat og benytte seg av det som finnes på en smart måte og med høy bevissthet.

LES OGSÅ: UTEs TV-høst

– Bred og fundamental kunnskap i friluftsliv utvider horisontene og gleden ved å være ute. Kjenner du dine hjelpemidler, dets begrensninger og hvordan improvisere når det trengs, gir det et solid grunnlag i å takle hva det måtte være av utfordringer utendørs, sier Skuse som blir å se på utemagasinet.no med første innslag neste fredag allerede. Det blir som en fortsettelse av teaseren til serien, der Matt demonstrerer hva du kan gjøre når det virkelig går galt; du faller i vannet og alt du har med deg blir vått.

Se alle episodene av TV-serien Villmarkingen her. 

MATT SKUSE

Matt Skuse er født i Wales, men bor i Norge. Han har tjenestegjort 25 år i det britiske militæret som fjelleder i marinekommandoen. Har dessuten stor kunnskap innen padlesporter.