Inge og Markus Wegge

Deres korstog mot forbrukersamfunn og forurensning begynte lenge før Inge gjorde etternavnet kjent gjennom prosjektet Nordfor sola, der han og Jørn Nyseth Ranum fant seg en strand i Lofoten hvor de overlevde på utgått mat og bygget hus av drivved og søppel. Prosjektet ble til en film som har høstet mer enn 20 internasjonale priser. Senere kom storebror Markus og Håkon også i fokus med prosjekt Bjørnøya. Konseptet var i samme ånd, med mål om å leve mest mulig av naturen. Lek, surf, klatring, ski og snowboard sto på agendaen med et alvorlig bakteppe av miljøvern. Også denne ekspedisjonen ente opp på kino. Filmen heter Bjørnøya. 

– Vi håper at publikum får lyst til å dra ut i naturen, og at tipsene gjør dørstokken litt lavene. Når en bruker naturen får man også kjennskap til den, slik at folk får lyst til å ta vare på den. 

Se også: Bjørnøya - Tannpuss og en rev

Episode 1: 

Planlegging. En god tur starter ofte hjemme, foran et kart, en pakkeliste og symaskin. Brødrene Wegge vet hvor viktig det er å lage en skikkelig plan. 

Episode 2: 

Allemannsretten. Hvor kan du sette camp, er det lov å knekke kvister av trær til bålet, og hvordan gjøre turen helt sporløs? 

Episode 3: 

Pakketips. Inge utfordrer bror Markus Wegge til en pakke-battle, der de konkurrerer om å komme med de aller beste tipsene til hvordan du skal disponere innholdet i sekken - hva skal hvor, hvordan og hvorfor.

LES OGSÅ: Til Svalbard for miljøet

Episode 4: 

Teltkos. Markus og Inge vet hvordan de skal få tiden til å gå på beste mulig vis. 

Episode 5: 

Mat på tur. Det er ikke mye som skal til for å heve matopplevelsen på tur flere hakk. 

Episode 6: 

Sove under åpen himmel. Det å sove under åpen himmel kan fort bli et mareritt, men rer du sengen på rett vis – som en drøm. 

Episode 7: 

Teltplass. En ustrategisk teltplass kan ta knekken på en god natts søvn. 

Episode 8:

Reparasjon. Ikke la en rift i teltet gjøre det til søppel. Alt kan repareres! 

LES OGSÅ: Bjørnøyabrødrene