Første innslag handler om planlegging av turen. Før du begynner å pakke til turen, må det lages en plan. Gode råd kommer kjapt fra Wegge-gutta som gjerne begynner neste tur med overhaling av utstyr som viser seg å ha blitt ødelagt fra forrige utflukt. Reiser du i lag, er det mye utstyr som kan være felles i gruppa, men det meste er personlig. I filmen kan du selv se tipsene om hva du ikke bør glemme og ting som kommer godt når livet forflytter seg utendørs. Alt fra nyttig, mindre nyttig og helt unyttig, men likevel svært hyggelig. 

LES OGSÅ: Bjørnøyabrødrene

– Hva håper dere folk vil sitte igjen med etter å ha sett serien? 

– Vi håper at publikum får lyst til å dra ut i naturen, og at tipsene gjør dørstokken litt lavene. Når en bruker naturen får man også kjennskap til den, slik at folk får lyst til å ta vare på den, fortsetter Inge.

Se alle episodene av TV-serien På naturens premisser her.

Deres korstog mot forbrukersamfunn og forurensning begynte lenge før Inge gjorde etternavnet kjent gjennom prosjektet Nordfor sola, der han og Jørn Nyseth Ranum fant seg en strand i Lofoten hvor de overlevde på utgått mat og bygget hus av drivved og søppel. Prosjektet ble til en film som har høstet mer enn 20 internasjonale priser. Senere kom storebror Markus og Håkon også i fokus med prosjekt Bjørnøya. Konseptet var i samme ånd, med mål om å leve mest mulig av naturen. Lek, surf, klatring, ski og snowboard sto på agendaen med et alvorlig bakteppe av miljøvern. Også denne ekspedisjonen ente opp på kino. Filmen heter Bjørnøya.