Ja hva er det egentlig med Vågå? Det skal vi forhåpentligvis bli litt klokere på i den aller første episoden av serien med det store spørsmålet. 

Med frikjøringsprofilene Per Mundhjeld, Jørgen Valde og Torgrim Vole sine respektive storhetstider beveger vi oss inn i nåtiden, og våre helter i serien som skal vises på utemagasinet.no og friflyt.no fem mandager fremover, før hver av dem blir presentert i sin egen episode. Som et anti-antiklimaks, går vi inn for å svare på det overliggende spørsmålet først. Hva er det med Vågå? Vi skal sjekke drikkevannet, melka og besøke det sagnomsuste skisentret Lemonsjøen ved foten av Jotunheimen. For noe er det. (Journ. anm: Når vi beskriver Vågå som talent-bygda i Gudbrandsdalen, så er det verdt å nevne at Lom ufortjent blir satt i skyggen)

Saken fortsetter under bildet:

I de kommende episodene av serien blir bedre kjent med de tre kameratene. Først ut er Dennis Risvoll.

Allerede i 2012 var han med på sin første Freeride World Tour, og markerte seg med seier i Røldal samme året. Dennis ble kjent for sin fryktløse kjøring og enorme backflips. 

I episode tre møter vi Henrik Gangsø, som er jibbelalibiet i gjengen. Han nøyer seg ikke med å sette ett triks i linja si. Enhver anledning han har for å få luft under skia benyttes. Cork 7? Ikke noe problem for Henrik, som senere i serien røper hvilke store ambisjoner han har med frikjøringen sin. 

Sist ut er Øystein Aasheim. Øystein faller aldri, men går fortsatt STORT. Øystein har i år bevist at denne oppskriften kan ta ham langt, for i år ble han sammenlagtvinner i Norgescupen.

Dette er spydspissen norske frikjørere, og på sett og vis er det litt overraskende at de vokser opp fra samme plass, for skispråket deres er ganske ulikt.

HVA ER DET MED VÅGÅ?

TEASER: Hva er det med Vågå?

EPISODE 1: Svar: Hva er det med Vågå?

EPISODE 2: Dennis Risvoll – «Backflip-kongen» 
EPISODE 3: Øystein Aasheim – Norgesmesteren
EPISODE 4: Henrik Gangsø – «Jeg vil til verdenstoppen»
EPISODE 5: Ulykken i Fieberbrunn 

Neste episode slippes mandag 5. november