Det er på tide å lære seg det kameraet du en gang kjøpte med ambisjoner om å løfte familiealbumet, facebookprofilen eller instagramkontoen. Eller kanskje sikter du enda høyere, med håp om å få en inntekt fra bildene. Programleder Kristin Folsland Olsen er innflytta lofotværing og kaller seg selv «friskluftsfotograf». Hun er ekspert på å fange stemningen og det rette øyeblikket. Neste uke lanserer vi første episode av Naturfotoskolen, og her får du en forsmak. Se promofilm øverst i saken.

– Mennesker i aktivitet i naturen er det jeg liker aller best å fotografere, sier hun. I november er hun i tillegg til Naturfotoskolen aktuell med 20 episoder av «Hvordan gjør de det» på Discovery Channel. Hun har også vært delaktig i et par tv-dokumentarer sammen med Baffin Babes.

– Også skriver du bøker?

– Når det gjelder bøker, så holder jeg for tiden på med en massiv oppdatering av «Turguide Lofoten». Den nye versjonen, som kommer ut til neste år, inneholder 10 nye turer, (60 i alt) og har mye fetere bilder enn den første utgaven. Jeg har også vært medforfatter i bøkene «Knipsetips» , «Baffin Babes – 80 dager på ski i Arktis», «Jenter på langs – på ski over Svalbard», samt en rekke turantologier. Det er litt gøy at den aller første boka, Jenter på langs, ble gitt ut på Fri Flyt forlag for 10 år siden. Det er gøy å jobbe med Fri Flyt igjen, i et annet format.

Se flere tv-serier fra UTE

– Serien er innspilt i Lofoten. Hvorfor det?

– Lofoten var mitt førstevalg av sted for å spille inn denne serien fordi da kunne vi få til ulike aktiviteter på spektakulære og svært forskjellige locations. Jeg digger både hav og fjell, og synes Lofoten er det aller fineste stedet i hele verden!

Se alle episodene her: 

Innstillinger

Komposisjon

Valg av optikk

Lek med kamera

Praktisk bruk