EPISODE 1: Blender, Lukkertid og ISO
For mange er dette kanskje fascinasjonen til foto i seg selv – de relativt enkle prinsippene som forandrer utrykket til et bilde på ett knepp. Fra overeksponert til undereksponert, eller aller helst akkurat som du selv ønsket det. Blender, lukkertid og ISO er, sammen med valg av linse (brennvidde), stort sett alle variablene som bestemmer et bilde. Har du kontroll på disse prinsippene, så kan du godt kalle deg selv en fotograf. 

Episode 2: Komposisjonen av bildet
Hvordan bildet bygges opp med hjelpemidler som «det gylne snitt».

Episode 3: Optikk
Så snart du bytter optikk og vrir på zoomen vil du forandre utsnittet i bildet. Fotografer kaller det brennvidde. Vi skal se på effekten av dette, og skifte fra fisheye til vidvinkel, via normalzoom, et fast normalobjektiv, en tele, og en supertelelinse på 600 mm. Dette vil hjelpe deg å finne ut av hva du trenger til ditt formål. 

Episode 4: Lek med kamera
Vær aktiv, flytt deg rundt og prøv med forskjellig optikk. Det blir det ofte gode bilder av. Det er ikke lett å planlegge et bilde ned til siste detalje før det taes, dessuten er det ikke alltid like gøy. Gode bilder blir ofte tatt med en liten slump bevisst  tilfeldighet:

Episode 5: Praktisk bruk
Lær deg alle de lure triksene her!