På et skimuseum på gamle Hagen skole nord for Hakadal møter UTEs programleder den lokale skientusiasten Halvor Gundersen for skiprat om utstyr som ble brukt helt tilbake i 1880. Skiene den gangen var ikke like spesifikke som nå, og skulle gjerne fungere til flere formål. Ofte var de beregnet for bruk i mye snø, og på mange måter kan det virke som de visste mer om enkelte prinsipper med ski enn inntil nylig. 

– De kunne jo lage ski i gamledager og, sier Gundersen.   

P.S. Vennligst ikke arrester oss hvis du skulle savne viktige utviklingssteg. Mye er bevisst utelatt og kronologien ujevn. 

ALLE INNSLAGENE MED FJELLSKISKOLEN

LES OGSÅ: Vi er de tøffeste i bakken! 

LES OGSÅ: Telemark, for svingende!

LES OGSÅ: Valg av ski

LES OGSÅ: Et spørsmål om sko

LES OGSÅ: Dropp skismøring

FJELLSKISKOLEN

Fjellskiskolen består av åtte innslag som vil handle om valg og bruk av utstyr, skiteknikk i høyfjellet, litt skihistorie og sikkerhet i fjellet. Eventyrer Aleksander Gamme vil snakke om langturer på fjellski. Storebror Pål-Trygve Gamme er hentet inn som fjellskiekspert. Pål-Trygve Gamme er kjent for sin genuine interesse og innsikt innen fjellski. Han er også med på å utvikle kulturen, tradisjonen og aktiviteten. Han er mye brukt kursholder for DNT og har erfaring på å formidle teknikk og fjellskitradisjoner. Episodene vil vare fra to til ti minutter. Fjellskiskolen sendes annenhver onsdag på utemagasinet.no.