På et skimuseum på gamle Hagen skole nord for Hakadal møter UTEs programleder den lokale skientusiasten Halvor Gundersen for skiprat om utstyr som ble brukt helt tilbake i 1880. Skiene den gangen var ikke like spesifikke som nå, og skulle gjerne fungere til flere formål. Ofte var de beregnet for bruk i mye snø, og på mange måter kan det virke som de visste mer om enkelte prinsipper med ski enn inntil nylig. 

– De kunne jo lage ski i gamledager og, sier Gundersen.   

P.S. Vennligst ikke arrester oss hvis du skulle savne viktige utviklingssteg. Mye er bevisst utelatt og kronologien ujevn. 

ALLE INNSLAGENE MED FJELLSKISKOLEN

FJELLSKISKOLEN

Fjellskiskolen består av åtte innslag som vil handle om valg og bruk av utstyr, skiteknikk i høyfjellet, litt skihistorie og sikkerhet i fjellet. Eventyrer Aleksander Gamme vil snakke om langturer på fjellski. Storebror Pål-Trygve Gamme er hentet inn som fjellskiekspert. Pål-Trygve Gamme er kjent for sin genuine interesse og innsikt innen fjellski. Han er også med på å utvikle kulturen, tradisjonen og aktiviteten. Han er mye brukt kursholder for DNT og har erfaring på å formidle teknikk og fjellskitradisjoner. Episodene vil vare fra to til ti minutter. Fjellskiskolen sendes annenhver onsdag på utemagasinet.no.