Aleksander Gamme har vært på Mount Everest, syklet tandem gjennom Sahara og gått alene til og fra Sydpolen uten forsyninger. Mannen med det krøllete håret har stort sett vært på tur i hele sitt voksne liv. Derfor er det vel takknemlig at man kan tilegne seg kunnskap som er høstet gjennom dyrekjøpte erfaringer de færreste av oss ikke kan tenke seg å havne i, på bare noen få minutter?

SE ALLE INNSLAGENE AV FJELLSKISKOLEN

HER ER NOEN AV SPØRSMÅLENE DU FÅR SVAR PÅ I DEN ÅTTENDE EPISODEN AV FJELLSKISKOLEN: 

– Når og hvorfor velger du pulk fremfor sekk? 

– Kan du si noe om hvordan den skal pakkes? Det krever vel et slags system om du skal finne frem til det du trenger raskt uten å måtte flytte for mye? 

– Etter å ha vært på turer stort sett hele livet, hva har du lært at du aldri glemmer hjemme?

– Hva slags tur kan du anbefale de som har lyst til å prøve seg på noe litt ekstra med fjellskiene? 

– Tre kjappe tips til seerne 

 

FJELLSKISKOLEN

Fjellskiskolen består av åtte innslag som vil handle om valg og bruk av utstyr, skiteknikk i høyfjellet, litt skihistorie og sikkerhet i fjellet. Eventyrer Aleksander Gamme vil snakke om langturer på fjellski. Storebror Pål-Trygve Gamme er hentet inn som fjellskiekspert. Pål-Trygve Gamme er kjent for sin genuine interesse og innsikt innen fjellski. Han er også med på å utvikle kulturen, tradisjonen og aktiviteten. Han er mye brukt kursholder for DNT og har erfaring på å formidle teknikk og fjellskitradisjoner. Episodene vil vare fra to til ti minutter. Fjellskiskolen sendes annenhver onsdag på utemagasinet.no.