– Ekspedisjonsskolen sesong 2 tar et lite steg til siden ved å ta for seg en litt annen type emner enn sesong 1. Vi tar for eksempel opp temaer som foto på tur, miljø og miljøvern og det psykiske aspektet på tøffe turer.

Det sa Christian Nerdrum, utviklingsredaktør i Fri Flyt, rett før andre runde av Ekspedisjonsskolen startet november 2015. For å gjøre det enkelt for deg har vi nå samlet alle episodene her. Kanskje får du svar på spørsmål du lenge har brent inne med.

Episode 1: Finansiering

Er det verdt å selge huset for å få råd til drømmereisen? I denne episoden lærer du gode tips til finansiering av ekpedisjonen din.

Episode 2: De hjemme

Det er ofte ikke bare tøft for personen som er ute på tur, men også for familie og venner som sitter hjemme. I denne episoden tar vi opp temaet «de som venter hjemme.»

Episode 3: Det mentale aspektet

De fysiske utfordringene med ambisiøse ekspedisjoner er ikke alltid det som blir verst å håndtere. Psykolog Marianne Bang Hansen snakker om mentale utfordringer på tur i denne episoden.

Episode 4: Sikkerhet

Går det an å forberede seg på alle faremomenter som kan oppstå på tur, eller er det alltid et element av uforutsett risiko? Dette får du vite mer om i denne episoden om sikkerhet.

Episode 5: Sykdom

Lege Erling Rosenstrøm hjelper deg til å være bedre forberedt på sykdom til enhver tur - enten det er i Norge eller utlandet.

Episode 6: Uteliggerens fototips

Petter «Uteligger» Nyquist kjent fra TV2-serien Petter Uteligger, har vært ute vinterdag og natt før. Han kjenner til alle fellene en friluftsfotograf kan gå i, og gir deg gode tips i denne episoden.

Episode 7: Krangling på tur

På ekspedisjon lever man tett sammen - og det er en fare for at man kan gå hverandre litt på «nervene». Psykolog Marianne Bang Hansen gir deg tips om hvordan man kan unngå disse kranglene på tur. 

 

Episode 8: Friluftslivets paradoks

Hvordan være en naturelsker, men samtidig ta vare på miljøet? Denne episoden handler om å være miljøbevisst og tenke gjennom hva vi kan gjøre for å minske fotavtrykkene når vi er på tur. 

Episode 9: Førstehjelp på tur

Innholdet i førstehjelpsskrinet kan være unyttig og overflødig. Ekspedisjonslege Erling Rosenstrøm forteller deg hva som bør med. Lær hvilke fem elementer du alltid bør ha med.

Episode 10: Blogg bedre

Vagabonds redaktør Helge Baardseth og Kjetil Manheim snakker om dagens medier, og om hvordan du kan få mer oppmerksomhet i en verden der alle har sin egen digitale plattform. Hvordan deler man reiseopplevelsene sine på best mulig måte?