– Vær nøye med hygiene på hender, ha med deg en sprit på lomma hele tiden. Hold deg unna kjøtt og vær vegetar. Det kan hende du har mer lyst på en god tur enn en deilig burger. Kvernet kjøtt og grønnskaker vasket med urent vann må du holde deg unna, foreslår Rosenstrøm og legger videre til hva som er greit å spise for å unngå mageproblemer i land med eksotiske bakterier. For vaksinering mot magebakterier han han ikke særlig tro på.

Ekspedisjonslegen snakker også om hvordan det er å reise med sykdommer du allerede vet at du har, som diabetes, epilepsi og hjertesykdommer. Skal det stoppe deg å reise på større turer, eller er det greit og trygt med gode forberedelser? 

EKSPEDISJONSSKOLEN

Etter å ha lært mye om det å være på tur, planlegging, kommunikasjon og sikkerhet i sesong 1, følger UTE opp med en ny runde av Ekspedisjonsskolen. Vi tar et lite steg til siden og ser på litt annen type emner. Aleksander Gamme snakker om om finanisering til ekspedisjoner, du skal få tips om førstehjelp, foto på tur, miljø og miljøvern, det psykiske aspektet på tøffe turer og ikke minst hvordan en skal forholde seg til de som blir etterlatt hjemme.