Går det an å forberede seg på alle faremomenter som kan oppstå på tur, eller det alltid et element av uforutsett risiko? Det aller viktigste du kan gjøre for å ikke utsette deg og gruppa du reiser med for skader og uhell er å legge en skikkelig plan, mener Tindevegleder Dan Halvorsen i denne episoden av Ekspedisjonsskolen som dessuten uttaler seg om hva du alltid bør ha med i sekken, samt is- og steinsprang som stadig utgjør en større trussel i fjellet.

Dan tar dessuten frem hvilke gjenstander han mener alltid skal være med i sekken, enten du skal til Himalaya eller Amazonas. 

EKSPEDISJONSSKOLEN

Etter å ha lært mye om det å være på tur, planlegging, kommunikasjon og sikkerhet i sesong 1, følger UTE opp med en ny runde av Ekspedisjonsskolen. Vi tar et lite steg til siden og ser på litt annen type emner. Aleksander Gamme snakker om om finanisering til ekspedisjoner, du skal få tips om førstehjelp, foto på tur, miljø og miljøvern, det psykiske aspektet på tøffe turer og ikke minst hvordan en skal forholde seg til de som blir etterlatt hjemme.