– Det viktigste er å ha kameraet tilgjengelig, sier fotograf Petter Nyquist og slår et slag for kompaktkameraet. Sammenliknet med et stort speilreflekskamera er de små kameraene blitt gode nok for de fleste, dessuten vil de være lett å bære slik at de er fremme på et blunk - før det magiske øyeblikket er over. 

Se Ekspedisjonsskolen sin episode med Petter Nyquist (37), som før han ble kjent gjennom den gripende TV2-serien «Petter uteligger», jobbet som ekspedisjonsfotograf på ambisiøse turer til Mt. Everest, Nordpolen og Sydpolen, for å nevne noe. 

EKSPEDISJONSSKOLEN

Etter å ha lært mye om det å være på tur, planlegging, kommunikasjon og sikkerhet i sesong 1, følger UTE opp med en ny runde av Ekspedisjonsskolen. Vi tar et lite steg til siden og ser på litt annen type emner. Aleksander Gamme snakker om om finanisering til ekspedisjoner, du skal få tips om førstehjelp, foto på tur med Petter «Uteligger»  Nyquist, miljø og miljøvern, det psykiske aspektet på tøffe turer og ikke minst hvordan en skal forholde seg til de som blir etterlatt hjemme.