Den britiske skoprodusenten Inov-8 har i flere år jobbet iherdig med å finne en løsning på en mer varig løpesko for sti og fjell.

Det har de gjort ved å tilføre det nobelprisvinnende materialet grafen til sine gummiyttersåler, som de har vitenskapelig beviser på å være 50 prosent mer slitesterke. 

Yttersålen i Inov-8 TerraUltra G 260 er laget med Inov-8 sin nye gummi, Sticky Grip, i kombinasjon med grafén.

Gummien er fremdeles myk, men likevel sterkere. I mellomsålen benyttes et nytt skummateriale – Exteroflow – som skal gi en bedre kombinasjon av støtdemping og respons.

I sålen er det såkalte flekskanaler for smidig stegavvikling. Overdelen er forsterket med kevlar og påsveisete støttebånd for en tett passform. Inov-8 TerraUltra G 260 har null dropp, men dette har ofte mindre å si i ulendt terreng og sti, enn enn hvis du løper på asfalt eller mølle. 

Skjermbilde 2019-09-03 kl. 15.54.17
inov8 terraultra G 260

LES OGSÅUTSTYR: Nisjene som driver innovasjonen

LES OGSÅ: Test av Dynafit Feline Pro

Tåboksen er mer romslig enn hos tidligere Inov8-modeller, hvilket gjør den godt egnet til lengre løpeturer, mer enn typiske motbakkeløp.

UTEs testteam har løpt over 300 kilometer med TerraUltra 260 Graphene, på skogsstier, i fjellet og i konkurranse. Slitestyrken på sålen er Imponerende, etter så mange løpeturer i ulendt terreng.

Skoene puster godt og slipper ut vann, og takler våte forhold godt. Selv om sålen viser suveren slitestyrke, frynser de noe opp i sømmen på utsatte steder. Dette har de forbedret i 2020-modellen.

Inov-8 Graphene Terraultra 260 er absolutt verdt å vurdere om du er på jakt etter en sko til å løpe langt og lenge med. Skoene kan være litt små i størrelsen. Mudclaw G260, F-lite og TRAILROC G 280 er de andre modellene i G-serien.

GRAFEN

Forskerne som først isolerte grafen fra grafitt fikk Nobelprisen i fysikk i 2010. Et team med over 300 ansatte fra University of Manchester har videreutviklet prosjekter til banebrytende grafen-forsterkede prototyper, som sportsbiler, medisinske apparater, fly og sportssko. 

«Inov-8 Graphene Terraultra 260 er absolutt verdt å vurdere om du er på jakt etter en sko til å løpe langt og lenge med.»

Pris: 1800,-

Vekt: 253 g (str. 39,5) 

inov8.com

 

PLUSS
Slitesterk, suverent grep­, takler våte forhold
MINUS
Frynser noe opp