– Jeg tenker nå at det var feil da vi kuttet ut vårt tilbud av 75 millimeter-bindinger for å få folk til å velge NTN telemarkbinding eller BC-bindinger. Spesielt fra Vestlandet, der det er sterk tradisjon for å gå bratte turer med fjellski, har vi fått sterke oppfordringer om å komme tilbake med en lettere 75-binding som også går rundt hælen, sier salgssjef i Rottefella, Espen Berglund.  

– Nå byr vi på 100 prosent norskprodusert binding som møter dette behovet, legger han stolt til. 

Annonse

Amerikanske Voile lager en tilsvarende 75 millimeter-binding, men Berglund viser til at mange butikker synes det har vært vanskelig å kutte til bøylen på denne. Distribusjonen av Voile har også blitt vanskeligere for butikkene, da bestillinger fra nå må gjøres direkte til USA. 

Da Rottefella først bestemte seg for at dette var en binding de ønsket i sortimentetet, var veien til ferdig produkt kort. 

– Alle delene hadde vi jo fra før, det var bare å sette dem sammen så fikk vi en ny fjellskibinding med hælbøyle. De er jo gjennomtestet i mange år, både bindingshuset fra velkjente Super Telemark og fjærene fra telemarkbindingen Cobra, sier Berglund. 

Samtidig er det gjort små grep som gjør at de nå kan tilby en 75 millimeter binding til fjellski som ikke veier mer enn 410 gram.  

– Fjærene er gjort litt slankere og lettere, og fjærstyrken er tilpasset lærsko. Den er ikke lagd kraftig nok for høye plaststøvler, sier han.  

Innfestingen er direkte i skien gjennom tre skruehull.  Bindingen er tilgjenglig i butikk denne vinteren. 10 mm plater for bedre støtteflate mot skoen og hælløfter kan kjøpes som tilleggsutstyr.  Den leveres med to ulike lengder på hælbøylene, kort hælbøyle str. 36-44, og lang bøyle str. 42-49. UTE kommer til ål teste bindingen i vinter, blant annet til bruk på smørefrie fjellski av typen som er testet i denne utgaven. UTEs beskrivelse av andre fjellskibindinger finner du her: utemagasinet.no/turutstyr/guide-her-er-13-fjellskibindinger

Rottefella 75 mm med wire

1499 kroner

rottefella.no