Viking er kjent for gode tursko, og Anaconda-skoen er av de mest populære i serien lave fjellsko. Nå kommer den også i en lettversjon, Anaconda light. 

Skoen har en GoreTex-membran, som gjør den vanntett og pustende, selv om partiet rett under snøringen ikke er vanntett fungerer den fint i selv de våteste myrene. Anaconda light har en ekstra beskyttende parti over tærne, og en ekstra gummikant nederst som gjør den mer slitesterkt i steinete terreng. Yttersålen er laget av Vikings UGC 2.0, som er utviklet i samarbeid med Michelin.

UTE har testet den i all slags terreng gjennom hele sommeren, og den gir både godt grep på glatte steiner, holder deg tørr når det er vått, og gir deg god støtte i ulendt terreng. Anaconda light gir god støtte til foten, og kan brukes både som løpesko til de raske turene, og som en lav fjellsko. Løpeturene fungerer også fint, men den kan oppleves som litt for stiv til dette i lettere terreng. Sålen er forholdsvis vridningsstiv. Det velkjente Boa-systemet fungerer fint, og skoen sitter godt rundt foten.