GPS står for Global Positioning System, og er et amerikansk satellittnettverk som består av 24 satellitter som går i bane rundt jorda. For å finne posisjonen din (lengde- og breddegrad) må en mottaker ha kontakt med minst 3 satellitter. Skal den i tillegg finne høyde må det en fjerde satellitt til. I snitt er dette det mest nøyaktige posisjonssystemet.
GLONASS står for Global Navigation Satellite System, og er det russiske alternativet til GPS. Dette systemet består også av 24 satellitter, og fungerer på samme måte som GPS. Globalt er GLONASS et lite hakk bak når det kommer til nøyaktighet, men på grunn av posisjonen til satellittene har systemet litt bedre nøyaktighet langt sør og nord enn GPS. Forskjellene i nøyaktighet er ikke så store at vi som private brukere merker store forskjeller fra det ene eller andre systemet.
Flere av klokkene i testen kombinerer disse to systemene, og får tilgang til langt flere satellitter og dermed både bedre nøyaktighet og raskere oppkobling. Økt nøyaktighet kommer til prisen av noe økt batteribruk. 

Avanserte turklokker med en rekke smartfunksjoner gjør at den gode, gamle klokken har blitt byttet ut med en liten datamaskin. Den kan blant annet fortelle deg hvor du er, hvor du skal, hvordan du kommer deg dit, hvor lang tid du har igjen, hva slags vær det er, og når sola går ned. Når du har kommet frem kan du gjenoppleve turen til den minste høydemeter, og samtidig få beskjed om hvor lenge du bør hvile før du fortsetter. Og så kan du jammen fortsatt se hva klokka er. 

Klokkene kommer med mange ulike funksjoner, men det er to hovedretninger: trening og tur (navigasjon). I tillegg begynner det å bli vanlig at klokkene kan kommunisere med mobilen ved å ta i mot meldinger, lese mail, se når noen ringer, styre musikk og en god del mer. Med mange andre produkter må man ofte velge et kompromiss mellom to ulike goder, men i klokkenes verden er det fullt mulig å få det beste fra begge retninger i en og samme klokke, noe de beste klokkene i denne testen har lyktes relativt godt med. Utfordringene med å trykke mest mulig funksjoner inn i en liten klokke er at det skal et veldig godt menysystem til for at det fortsatt skal være oversiktlig, og mange funksjoner som kjører samtidig vil gå utover batteritiden.