Fra øyeblikket du tar kameraet ut av esken er likheten med GoPro slående. Mens forgjengerne Virb X og Virb XE kan brukes både over og under vann uten ekstra hus, kommer Garmin Virb Ultra 30 i samme type etui som vi kjenner så godt fra GoPro. Formen og dimensjonene på selve kameraet er også så godt som identiske med konkurrenten. 

Garmin VIRB Ultra 30 har innebygd LCD-skjerm, 4K/30 fps som beste videooppløsning og 12 megapixler som beste bildeoppløsning. Dette er en kombinasjon GoPro fremdeles har til gode å samle i ett kamera. I tillegg kan du styre kameraet via tale for å starte og stoppe opptak, ta bilder og legge inn bokmerker, men da på engelsk vel og merke. I omgivelser uten støy fungerer det så godt som hver gang. Med mer støy i omgivelsene fungerer det naturlig nok dårligere og pipet som signaliserer at kameraet har respondert på det du sier, høres knapt. Tanken er god, men det er gjerne i de situasjonene talestyring virkelig er nyttig at det ikke fungerer like godt. 

Garmin har også lagt energi i å få kameraet til å ta opp like god lyd med som uten etui, noe de har fått til. Lydkvaliteten er likevel så som så. Skal du ha god lyd er det ekstern mikrofon eller lydopptager som må til. Det gjelder forøvrig det aller meste av film- og fotokameraer.