OM TESTEN

Vi spurte etter 3-4-mannstelt, uavhengig av konstruksjonen på teltene. Vi har testet både tunnel-og kuppeltelt, for å vise ulike egenskaper i teltene, og hva du bør se etter ut i fra hva du er på jakt etter for en vinternatt. Teltene har blitt testet under ulike forhold både på snø og barmark.

Stabilitet: Hvor godt teltet står i kraftig vind/nedbør, med tanke på bardunering, størrelse og konstruksjon. De letteste teltene er sammenlignet med de tyngre, og får naturligvis ikke like høy score på stabilitet.

Komfort: Størrelse på inneområdet, både innertelt og fortelt, og antall innganger. Målene på innertelt er oppgitt fra produsent.

Opp og ned: Hvor raskt og enkelt det er å få teltet opp og ned, antall stenger, og fargekoder på stenger om det trengs.

Praktiske løsninger: Lommer, tørkesnorer, lufting, høy bunnduk osv. med tanke på vinterbruk.

Totalvurdering: Vår totale vurdering. Vekten er veid med alt som er med av utstyr på en tur, inkludert pakkpose og eventuelt reparasjonssett. Pris er ikke vektlagt i totalvurderingen av teltet.

Om du ikke føler du driver med ekspedisjoner, så kan et par netter i telt gjennom passelig sterk vind på vinteren, være med på å gi deg en liten følelse av det likevel. Valg av telt vil alltid være et kompromiss mellom vekt, komfort, stabilitet og slitestyrke. Ønsker du et romslig telt vil vekten gå opp, vil du ha minst mulig vekt må du gå ned på komfort eller stabilitet. Mange av oss kan fint klare oss med det samme teltet både sommer og vinter, men da må du være forberedt på å bære litt tyngre enn nødvendig på sommeren og unngå de aller mest krevende turene om vinteren. Hvis du skal på krevende vinterturer trenger du et vintertelt som tåler ordentlig vær. Vi har testet både tunnel-og kuppeltelt, for å vise ulike egenskaper i teltene, og hva du bør se etter ut i fra hva du er på jakt etter for en vinternatt.