OM TESTEN

Alle plagg er testet i både dame- og herremodeller. Vi har valgt å teste hele sett, både og vurdert hvordan de er under aktivitet og stillstand utendørs. Mens vi ventet på kuldegrader gjennom høsten har også noe blitt testet i ishall. Plaggene har vært gjennom noen runder på ullprogram i vaskemaskin for å vurdere eventuelle endringer det medfører. Enkelte leverandører har en annen (tynnere) underdel enn overdel, og der er dette oppgitt. Alle resultatene baserer seg på testpersonenes subjektive vurderinger.

Vi valgte å dele inn i følgende kategorier:

• Varme – hvordan tilfredsstiller plagget på varme

• Komfort – hvor behagelig er klærne på kroppen

• Tekniske løsninger – finesser som trekker opp, eller drar ned.

• Allround-egenskaper

Hvor bra plagget scorer på varme er ikke avgjørende for totalinntrykket, siden dette først og fremst handler om hvor tykt stoffet er.  

Friluftsfolk har sverget til ull i generasjoner. Vi er opplært til at ull er best, og de fleste har skaffet seg egne erfaringer som tilsier at teorien stemmer. Tiden er forlengst forbi da ull var synonymt med klær som klør, og som mistet fasong etter gjentatte vask. Ja, de siste årene har det vært stort fokus på ullklær i spreke farger som brukes året rundt. Men når minusgradene virkelig biter, kan du oppleve at det tynne og behagelige ullundertøyet blir i kaldeste laget.