Om testen Vi har testet stekepanner for tur, både de som er ment for bål og gass. Dette for å vise litt hva man kan velge i jungelen. Vi har lagt vekt på hvordan stekepannene er i bruk, skaftet, vekt, størrelse, og hvor solid de er. Pannene er brukt gjennom hele sommeren. På grunn av den tørre sommeren og bålforbudet ble ikke bålpannene testet grundig, men vi vil komme tilbake til mer utfyllende konklusjoner av disse på utemagasinet.no. Stekepanner kommer i mange varianter, og turvanene dine avgjør om du vil prioritere en stor og romslig en, eller om du vil ha så liten og lett som det går an å få tak i. Utformingen og størrelsen har naturlig nok en del å si for hvordan stekepannene er i bruk, om det så handler om å få snudd pannekakene, eller å få plass til skiven.Turstekepanner har som regel tynnere bunn enn de vanlige kjøkkenpannene, noe som gjør at varmefordelingen er ulik, og at de tåler mindre varme. De tynne stekepannene har lett for å konsentrere varmen på midten, mens de med tykkere bunn fordeler varmen jevnere.Ofte brukes bensin eller gass-brennere på høyere varme enn det mange av stekepannene er ment for. Da blir maten fortere svidd, stekepanner med non-stick-belegg kan slippe belegget, bunnen buler, og stekepannen varer generelt kortere enn stekepanner med tykkere bunn. Vær derfor påpasselig med stekevarmen.Stålpanner tåler røffere behandling, mens aluminiumspanner er lettere å ha med i sekken. Stekepanner som er laget av stål vil ofte være vanskeligere unngå at maten setter seg fast i bunnen. De vil også være vanskeligere å rengjøre. Om du opplever å ofte svi maten på midten, kan du også vurdere å ta en titt på brenneren din. En brenner med større brennerhode vil fordele varmen bedre, og gjøre det enklere å steke maten på tynnere panner.Mange brennere har meget sterk varme, og mange kan heller ikke reguleres så mye ned som de burde når man bruker lettvektstekepanner og kjeler. De små brennerhodene gjør at det fort blir for mye varme på midten, og skrus den i tillegg på maks tar det ikke lang tid før stekepannen er ødelagt.LES OGSÅ: Quesedillas på primusLES OGSÅ: Test av kjelesett