1500 Lumen
ipx5 vanntetthet
137 gram inkludert hodebånd + 429 gram for batteri og ledning
Hjelm- og sykkelkompatibel
Pris: 4199 kroner
Nett: www.silva.se

GOD ALLROUNDER: Silva sin nye stormaskin, Exceed 2XT, er tiltenkt både skikjøring og terrengsykling, og har en teknologi som gjør at den lyser både langt frem og rett foran deg. Dette gjør at du slipper å snu på hodet opp og ned for å se rett foran eller langt frem, og du skal dermed kunne ha høyere fart – og bli mindre svimmel, om det har vært et problem. Silva Intelligent Light gjør at lyset regulerer seg selv ved å tilte lampen opp eller ned. Lyser du rett ned blir lyset videre og optimalisert for lavere aktivitet, retter du lyset fremover vil lyset bli optimalisert for høyere fart. Exceed 2XT gir 1500 lumen på max, i tillegg har den en boost-mode, som gir deg 2000 lumen. Lyktehodet kan vippes opp og ned, tåler all slags vær, og på batteriet er det en indikator som viser hvor mye batteri det er igjen. 

Vi har testet lykten til ulike typer UTE-aktiviteter. Til løping fungerer Exceed 2xt helt utmerket. Selve lykta har en lett vekt med sine 137 gram, du merker nesten ikke at du har noe på hodet. Lykta gir godt med lys, sprer lyset godt, og tanken om at du slipper å flytte hodet frem og tilbake for å lyse rett foran deg eller langt fremme fungerer overraskende bra. Batteriet må du ha med på et vis,men løsningen der du kan feste det fast på hodebåndet fungerer ikke til løping – der blir batteriet for tungt. Om du velger løpesekk eller lomme er opp til deg, men nærmere 500 gram gjør at du bør ha det et sted den ikke humper opp og ned. Hodebåndet oppleves som behagelig å ha på hodet over lengre tid. 
Det samme gjelder toppturer. Vi har testet lykten på kveldstoppturer, og vi opplever lykten som god til både oppover- og nedoverturen, med mye lys så du ser godt. Vår kollega i bladet Terrengsykkel testet lykten til stisykkelturer tidligere i høst, og mente innfestingen på styret var noe spinkelt, mens batteriet var gummiert og satt godt rundt rammen. Han mener lykta leverer tilfredsstillende med lys til stisykkelbruk. 
Med Exceed 2XT får du en god allroundlykt som passer til de fleste aktiviteter, enten du er aktiv på ski eller sykkel, eller om du tar deg roligere turer.