Dagens sportsklokker hjelper deg med å navigere og å trene optimalt. Klokkene vi tester i denne runden har alle funksjoner for å måle puls og treningseffekt. De kan alle linkes opp til klokkeprodusentens egen nett-logg og app for mer informasjon om treningen og finstudering av statistikk.

Seks av klokkene har pulsmåling i håndleddet. Denne funksjonen gjør det lettere å følge med på pulsen gjennom dagen, slik at du kan sammenligne hvilepuls over tid. Under trening er håndleddspuls langt fra like nøyaktig som pulsmåling med eget brystbelte. Brystbelte må til for nøyaktig pulsmåling. Er du opptatt av å måle presis puls under trening, spesielt med tanke på intervall-økter og aktiviteter der klokka ikke sitter helt rolig på armen, bør du ha et pulsbelte i tillegg. De fleste klokkene som tilbyr formtester krever også pulsbelte for at disse skal bli så riktige som mulig.

Alle klokkene, unntatt klokken fra FitBit kan brukes med kompatibel bryststropp for mer nøyaktig pulsmåling. Hvert klokkemerke har egne pulsbelter, og du kan vanligvis ikke bruke et belte fra en annen klokkeprodusent. Dessverre viser denne testen at puls målt på håndleddet ikke fungerer godt nok til at du kan stole på tallene du får. Ønsker du å bruke puls aktivt i treningen og ikke bare bruke det til å måle allmenntilstanden gjennom dagen må du ha et brystbelte i tillegg.