En sprek 9-, 10- eller 11-åring har syklet i noen år, og kraften og rekkevidden nærmer seg oss voksne. Det åpner opp for både opplevelser og effektiv transport for hele familien. Det øker også forventningene og kravene til sykkelen. Mens de første barnesyklene er enkle og rimelige, begynner sykkelen å koste en del og valgmulighetene øker. De ivrigste, unge syklistene kan sykle korte ritt og bevege seg inn på stier. Eller bare sykle til skolen og fotballtrening.

I denne testen av barnesykler med 24 tommers hjul har vi bedt om å få bredt spekter av sykler fra leverandørene for å avdekke forskjeller på typer sykler.

Testen er gjennomført over tre måneder våren 2016 på langturer, til trening og lette skogsturer til mer teknisk sykling. I tillegg har syklene gjennomgått en grundig teknisk analyse hvor vitale mål er tatt, vekten er veid og praktisk erfaring har blitt analysert med hvilke tekniske valg som er gjort. Testansvarlig har vært Audun Holmøy Røhrt, til vanlig daglig leder i Fri Flyt. Audun har mange års erfaring fra sykkelbutikk, har vært ansvarlig for alt av sykkelproduksjon i Gresvig og besøkt det meste av sykkelfabrikker i Østen. Helårsjobbsyklist og stisyklist.