«Går du sjelden med pakning på ryggen, eller har lett eller moderat kroppsvekt, kan skiene trygt anbefales også for turer i høyfjellet.»

Om det ikke er viktig for deg å få målt sekunder eller slå naboen i konkurranser, har du kanskje få argumenter for å ikke velge et par lette fjellski som pålitelige «turredskaper», enten du går markaturer eller om du er over tregrensa. Med et par ski med tilpasset spenn for din kroppsvekt kan du gå aktivt langrenn og kanskje henge på aktive utøvere. Da har du en ski du kan nyte turen, terrenget og ikke minst utforkjøringene med – spesielt om det er isete og kupert. Føttene vil slappe mer av med stødighet og styrbarhet i skiene. Kanskje gjør dette at du kommer like fort frem, eller at du faktisk går mer på ski? 

Midtbredden på disse skiene er en halv til en centimeter smalere enn de klassiske fjellskiene, og bæreevnen i løse forhold er dermed litt dårligere. Men hvor ofte er du egentlig utenfor løyper eller fast underlag? I forhold til sin bredde bærer skiene bra da de har et langt spenn som fordeler din tyngde utover i større del av skien enn hva en vanlig langrennsski gjør.