Skoene er testet gjennom vinteren på all slags føre. Alle sko er veid før testing, og våre tall avviker enkelte tilfeller fra det produsenten oppgir. På hver modell har vi vurdert varme og komfort, støtdemping, grep og løpsfølelse. Av disse kriteriene anser vi grep og løpsfølelse som viktigst, derfor er ikke vår helhetskarakter nødvendigvis summen av de andre.

• La skoene tørke skikkelig mellom hver gang du bruker dem. Skoene bør tørkes på badegulv, men legg en rist eller lignende under skoene så de ikke ligger rett på flisene. Da blir det for varmt for skoene.
• Er du veldig aktiv og trener flere ganger i uka, kan det lønne seg å ha to eller tre like par av favorittskoene og veksle på å bruke disse. Da får skoene tørke mellom hver treningsøkt og de vil til sammen ha en utrolig mye lenger levetid enn det å slite ut ett og ett par.

Godt, gammeldags holkeføre kan irritere både den som savner sommeren og den som venter på snøen. Men ikke etter at du får på deg et par løpesko med pigger under. Det å mestre det ellers umulige underlaget, og kunne bruke det ellers litt stusselige mellomføret til noe positivt, gjør at du blir oppsiktsvekkende fornøyd med både skoene – og deg sjøl. Litt pigg, rett og slett. Det er nesten slik at du vil oppleve raskere løpsfølelse, og det gruser definitivt det å løpe inne på tredemølla.