LAVE TERRENGSKO

TRE HOVEDKATEGORIER

Anmarsjsko – er opprinnelig laget for å gå inn til en klatrerute. Flere av disse er og godt egnet til lengre, bratte turer som via ferrata og lignende. Skoene kjennetegnes ved at de ofte har en stivere såle, mindre knaster og gjerne en klatretupp med flat såle og gummi med svært god friksjon. Eksempler på anmarsjsko er Haglöfs Roc Icon og Salewa MS MTN Trainer.

Trekkingsko– er solide terrengsko som er beregnet til lange turer i variert terreng. Disse har mykere såle enn anmarsjskoene, mer demping og vesentlig mer knaster. De har som regel bedre grep på grus, gress og leire, men mangler litt på presisjon ved klatring. Eksempler på trekkingsko er Viking Anaconda og Patagonia Drifter.

Terrengløpesko – er lettere enn de skoene vi har testet her. De er laget for løping med lett eller ingen oppakning og stiller dermed heller ikke de samme kravene til stabilitet. Selv om de er lettere enn skoene vi har testet her, er de kraftigere og mer robuste enn vanlige løpesko.

I UTE som kommer i salg 3. juli tester vi terrengløpesko.

Sko er kanskje det viktigste turutstyret du har. Dårlig sko gir en dårlig tur og gode sko gjør at du ofte kan gå problemfritt i mange dager. Hvordan finner du så den gode skoen? Svaret er dessverre ikke så enkelt som vi gjerne skulle ønske, sko må prøves og du er ikke helt sikker på om dette er skoene for deg før du har gått en god del kilometer i dem.