OM TESTEN

De fleste jakkene har blitt testet over flere måneder (et par kom inn senere, disse har fått litt kortere testperiode, men mer intensiv testing) i varierende vær og aktivitet. Vi har lagt vekt på praktisk bruk og vært på utkikk etter en jakke som gir mye varme, veier lite, som er gode og funksjonelle å ha på og har alle nødvendige detaljer.

Varme per gram: Hvor mye jakken varmer i forhold til hva den veier. Har er det i hovedsak opplevd varme versus vekt, men vi har og tatt hensyn til mengde og type fyll.

Vær: Ingen av jakkene er vanntette, men de gir litt ulik beskyttelse for nedbør, samt et det er varierende hvor mye vind de tåler.

Komfort: Stretch, plassering av sømmer, mykt stoff, mansjetter og andre ting som bidrar til at jakken føles god på kroppen.

Detaljer: Plassering av lommer, mulighet for å pakke i egen lomme, hette, stramminger og andre smarte ting. En del punkter glir litt over i komfortkategorien.

Vekt er målt av oss, samtlige jakker er målt i størrelse XL. Produsentene oppgir som regel vekt i størrelsene M eller L på sine infosider, derfor vil vår vekt ligge stort sett ligge litt høyere, men det gir et godt sammenligningsgrunnlag mellom jakkene.

Best i test vektlegger ikke prisen på jakken, men mest for pengene gjør naturligvis det.

 

Utvalget av jakker i dette segmentet er stort. I denne testen har vi valgt å legge oss på jakker som ligger rundt 500 gram. I praksis betyr det jakker som har bredt bruksområde og er godt egnet både som mellomlag på kalde dager og som ytterplagg når det er varmere i lufta.