Svenske Icebug er anerkjent for sine løpesko for typisk svenske forhold – altså kalde, våte og varierte stier og veier i lavlandet. Dermed er løpeskoene fra Ice Bug godt egna også for norsk føre. 

Vi har testet den nye modellen Oribi 2 med Gore-Tex-membran. I skrivende stund har skoene vært med på 83 kilometer løping i variert terreng – også i områder hvor de ikke er supergodt egnet. Det kommer vi tilbake til. Oribi 2 har membran som skal være både vanntett og pustende, har lisser med bølgemønster som skal hindre knuten i å gå opp, og de er laget i det nokså solid polyester. Skoene har sju millimeter dropp, traktormønstret yttersåle og det Ice Bug kaller medium demping. Vekta er midt på treet for denne typen sko.

I bruk kommer det fort fram at skoene er laget for løping på sti i lavlandet. De har litt for lite demping til å gi god komfort på asfaltetappen på vei mot stien, men med jord og gress som underlag er skoene svært gode. Grepet er supert på slikt underlag. Den lengdemyke sålen gir fin kontakt med underlaget, samtidig som skoene gir en minimalistisk følelse som vi kjenner igjen fra andre Ice Bug-modeller. Gore-tex membranen overrasker positivt. Pusteevnen er ikke dårlig, og vanntettheten i kortere myrpartier er veldig bra. Dette gjør Oribi 2 til et supert valg for våte høstdager.