OM TESTEN

Anorakken har blitt testet på ulike turer hele høsten. De er ikke testet lenge nok til å si noe om slitestyrke, men andre egenskaper har vi fått godt inntrykk av. Vi har vektlagt tre kategorier:

1. Vind og vær: Stoffet må være vindtett for å få toppscore, i tillegg må anorakken være lang nok over rumpa, ha en hette som beskytter ansiktet og eventuelt andre ting som bidrar til beskyttelse mot vind og snø. Vannavstøtende egenskaper er ikke lagt stor vekt på.

2. Komfort: Mykt stoff og lite lyd når man beveger seg er sentralt. I tillegg bør hetten sitte godt, og anorakken må være passe romslig

3. Tekniske løsninger: Stramminger, lommer, justeringsmuligheter og andre ting som er relevant.

I totalvurderingen er vind og vær vektet klart mest, deretter komfort, og tekniske løsninger er vektet minst. Vekt er også en faktor i totalvurderingen. PS: oppgitt vekt er det vi har målt i størrelse XL. Vekt er uten eventuell pelskrage.

Anorakken kommer opprinnelige fra inuittene og norske polarhelter brakte tradisjonen med seg tilbake til Norge. Det er ingen tvil om at det ligger mye tradisjon og nostalgi i fjellanorakken, men er anorakken også et plagg som kan konkurrere med mer moderne jakker og materialer når det kommer til funksjonalitet?