Vinterstid må vi verken reise langt eller bygge deg hytte for å få fine vinteropplevelser. Når det meldes om snøkaos i trafikken, kanskje kan du ta det som et tegn på at du like godt kan benytte deg at de nye mulighetene som dukker opp der du er? 

HØGRUTA I OSLO: Lavt i terrenget

SIDELENGS I BAKKEN

Hvis ikke ski, kanskje snowboard kunne være noe? Har du et jorde, en park, et skianlegg i nærheten, så kan det være verdt å gi et forsøk – eller tre. Ta med deg våre tips.    

Kom i gang med snowboard

BYPADLING 

Så klart kan friluftsliv gjøres midt i byen. Trondheims hovedattraksjon, Nidarosdomen, blir ikke mindre imponerende når du ser den fra kajakktur på Nidelven. 

Padling i Trondheim

REALITETSSJEKK
På Finse er du er like velkommen som telt- eller hotellgjest. Mang en ekspedisjon har blitt forberedt her. Skal du hit, må du la bilen stå, for hit kommer du bare med tog. Mang en Finse-gjest kommer igjen og igjen.

Grønlandsforberedelser

VATNAHALSEN

Vi kan skrive under på at en tur til Vatnahlasen er verdt turen, med lekent skiterreng og god atmosfære. Her er det hyggelig å være inne også, med selvbetjening av vafler og kaffe i peisestua som smaker ekstra godt når du kommer inn igjen. Reisen hit er en opplevelse i seg selv, med Flåmsbanen som anses å være en av Europas vakreste togreiser.

TOG + SKI = SANT

 

HVIS SNØEN UTEBLIR  

Det hender at vinteren byr på mer regn enn snø, men er det minusgrader er det i det minste håp om god skøyteis. Mange steder er det kunstisbaner som tiltrekker seg store og små, og som kan være vel så trygt å oppsøke som naturlig islagte vann. Denne reportasjen ble til den vinteren snøen lot vente på seg. 

Lære å gå på skøyter

 

 LES OGSÅ: Test av langrennssko – klassisk