TURMAT Sigrid Henjum er UTEs faste turmat-skribent. Siste bok: Et ute.  Skjer eit kryss i poteta. Pakk ho inn i aluminiumsfolie om du har, eller du kan faktisk legga poteta rett på bålet. Så blir det berre eit tjukt svart-svidd skal utanpå. Ei stor potet må ligga i bålet omlag i 1,5 time, men det kjem sjølvsagt an på storleik på poteta og varmen på bålet. Snu poteta nokre gonger for å sikre at ho vert ferdig på alle kantar.Når du lett kan stikka kniven inn, er poteta ferdig bakt. Klem på fire sider av krysset for å få poteta til å opne seg. Slik lagar du holet større og då kan du straks fylle med godsaker. Er det for liten plass til alt du vil ha i, grev du noko av innhaldet ut med ei skei.TURDESSERT: SJOKOLADEFONDANT I APPELSIN Her er nokre forslag til kva du kan oppi: Naturell smøreost, spekeskinke og finhakka purrelauk Restar frå tacomiddagen: tacokrydra kjøtdeig, mais, paprika, rømme og ost Smør og ost Bacon, rømme og persille Spekepølse, sæterrømme og tyttebærsyltetøy Kryddersmør   Grønt kryddersmør100 g godt smørein stor kvast med persille1 fedd kvitlauk50 g raspa parmesanBruk mjukt smør og køyr blandinga med stavmiksaren til den blir jamn og grøn.Vilt kryddersmør SmørRamslauk (finhakka eller i olje på glas)Bland ramslauk og godt smør. Ein halv avokado og litt limesaft er nydeleg saman med denne blandinga. Ta med det du vil ha ut i ein liten boks og fyll poteta med ingrediensane rett før serveringa.FLEIRE TURMATOPPSKRIFTER  TIPS I  Har du lite tid ute(eller det er kaldt) kan du baka poteta i steikeomnen på førehand, så treng ho berre å bli gjennomvarm på bålet. TIPS II For å halda godt på varmen i bålet, legg steinar i botnen av bålet og bruk små vedkubbar for å raskt laga glør i bålet. TIPS III Pimpernell og Kerrs Pink er to gode sortar å bruke til baking. LES OGSÅ: UTEs store test av termokopper