«Pa-na-ma,» las den vesle bjørnen. «Kassa kjem frå Panama, og Panama luktar bananar. Å, Panama er landet eg drøymer om», sa den vesle bjørnen.» Helt siden barndommen og Janosch sin klassiker om den vesle bjørnen og den vesle tigeren som drømmer om det eksotiske landet langt, langt borte, har Panama stått høyt på listen over drømmereisemål. Denne barnslige drømmen ledet meg og mine turkamerater ut på et tropisk eventyr mellom to hav.

«Det lille landet helt sør i Mellom-Amerika byr på både spennende historie, sympatisk kultur, kritthvite paradisstrender og friluftsliv i verdensklasse.»

For noen år siden fant undertegnede suksessoppskriften for en vellykket ferieekspedisjon: En velkomponert cocktail av eksotisk kultur, storslått natur, en majestetisk fjelltur, og et strandparadis for å la gnagsårene gro og senke skuldrene både fysisk og mentalt. Panama har alt dette på menyen. Det lille landet helt sør i Mellom-Amerika byr på både spennende historie, sympatisk kultur, kritthvite paradisstrender og friluftsliv i verdensklasse. Noe i skyggen av sine mer kjente naboer Costa Rica og Colombia, er Panama et lite, men veldig variert land som er helt ypperlig for tropiske eventyr. Lonely Planet har til og med satt landet på listen over de ti hotteste landene å besøke i 2019, og det satses stort på økoturisme.