Her koker vi riskakene i kokosmelk i stedet for vann. Disse riskakene inneholder også pistasjnøtter, som gir dem høyere fiberinnhold, for ikke å snakke om smaken!

Oppskrift 

Cirka 25 riskaker

500 g arborioris

8 dl kokosmelk

1 ts vaniljepulver

2 ss sukker

2 ss kokosolje

100 g hakkede pistasjnøtter

200 g philadelphiaost

1 dl agavesirup

100 g kokosmasse

1 plastpose, 3 liter med ziplock

aluminiumfolie 

Framgangsmåte 

➀ Kok opp ris, kokosmelk, vaniljepulver, sukker og kokosolje i en kasserolle eller riskoker.

➁ Når risen er ferdigkokt, løft av lokket og la det stå til kjøling i 10-15 minutter.

➂ Hakk pistasjnøttene. Bland inn philadelphiaost, nøtter og agavesirup. Rør godt.

➃ Ha massen over i plastposten og klem den flat. La den hvile i kjøleskapet i minst fem timer.

➄ Ta deigen ut av posen og skjær til ønsket størrelse.

Rull bitene i kokosmasse og pakk dem i aluminiumsfolie. Riskakene holder seg i 8-10 dager i kjøleskap. Pakk de en og en om du ønsker å fryse dem ned, de har en tendens til å bli litt mykere i konsistensen når de tines.