Overnattingen

UTE anbefaler steder hvor du kan sove inne.

• Gjegnabu
• Skogsholmen Gjestehus
• Turistforeningens juvel

HAUKELISETER

Haukeliseter ligger 1000 moh. og er Turistforeningens største hytte. Den 150 sengs store hytta har åpen hele året. Rommene er i forskjellig standard, fra enkle sovesaler til Nansen-suiten med luksuriøs innredning. Priser på overnatting varierer fra 240-500 kroner (oppdatert 2017). 
TUREN DIT: Haukeliseter ligger på Haukelifjell, langs E134. Fra Oslo er det 285 kilometer (fire timer). Kjøreturen fra Haugesund tar omtrent 2,5 timer og fra Bergen tar turen drøyt tre timer (to ferger). Haukeliekspressen passerer få meter fra hytta flere ganger om dagen. På ski fra Finse tar turen omtrent 6 dager med mulighet for overnatting på hyttene i Turistforeningens hyttenettverk. 

At hytta langs europaveien over Haukelifjell i alle år har vært blant mest besøkte overnattingssteder i Turistforeningens hyttenettverk, er ikke helt lett å forstå hvis du følger med på radioens veimeldinger vinterstid. Ofte har veien over Haukelifjellet enten kolonnekjøring eller er stengt på grunn av uvær. Den værharde beliggenheten til tross, det at hytta ligger lett tilgjengelig langs hovedveien over fjellet mellom Telemark og Rogaland, gjør at den likevel kan skilte med i overkant 20.000 gjestedøgn årlig. 

Haukeliseter, drøyt tusen meter over havet, er den eneste hytta til Turistforeningen i fjell-Norge som i mange år har hatt åpent hele året. En vesentlig grunn er den optimale beliggenheten for kiting. De siste årene er det arbeidet mye med å tilrettelegge for flere ulike aktiviteter og holdt mange kurs her oppe. Dermed er det til tider ganske ungt miljø her.

LES OGSÅ: Innesnødd på Haukeliseter

LES OGSÅ: Alt om Vikafjellet

I tillegg har den drøyt 150 sengs store hytta bygget et villmarks-spa og satset på mat med lokale råvarer. Haukeliseter ble i sommer kåret til det stedet du får best veimat.  

Et flertall av gjestene bor fast på Haukeliseter og bruker hytta som base for dagsturer i området. De første løypene kvistes med en gang is- og værforholdene tillater det. Først ut er tre løyper i nærheten av hytta og nærmere påske kvistes det også innover til Holmevassbu mot Setesdalsheiene og til Hellevassbu mot Hardangervidda. Og har du ikke bil, så kan du ta bussen. 

SE OGSÅ: Snø? Sjekk Fri Flyt sin snøvarsel