Samme helg som verdensenerne er samlet i Villars i Sveits, arrangeres tredje utgave av Lofoten Skimo. Rennleder Kristian Nashoug melder om at det har snødd de siste dagene og fra torsdag skal det klarne opp og bli strålende sol. Det lover godt for løpsdagen 9. mars, som forøvrig inngår i Arctic Triple. Tidligere verdensmester i skimo, Laetitia Roux (Frankrike), har sammen med Martina Valmassoi (Italia) vært på besøk i forkant for å teste traseen for Lofoten Skimo. De beskriver den som en fantastisk tur i vill natur, samtidig som det er lett tilgjengelig og man føler trygg. 

– Det er spesielt at det er en travers som går fra hav til fjell til hav og tilbyr spektakulær utsikt over fjord og fjell. Det er unikt, uttaler Roux i en pressemelding.

Løpsleder Kristian Nashoug forteller at alt ligger til rette for et flott arrangement.

– Nå har det vært snøbyger i flere dager og så skal det klarne opp og bli sol fra skyfri himmel og lite vind. Mer enn det kan vi ikke ønske oss, sier Nashoug.De neste dagene skal brukes til å merke en spektakulær og trygg løype i Lofotfjellene. Totalt er det omtrent 50 løpere fra 7 land påmeldt og over halvparten skal gå den lengste distansen; Lofoten Skimo 4000. Den starter i fjæra i Morfjorden, går over 8 fjell med totalt 4000 vertikale høydemeter.

Med andre ord en skikkelig kraftprøve, samtidig som det blir en unik mulighet til å oppleve Lofoten-landskapet.   

Kommer Lofoten litt brått på? Her er oversikten over flere randorenn du kan hive deg med på i vinter:

Ta randoutfordringen

KÅRVATN, 23.-24. FEBRUAR

Norgescuprenn i Todalen har ti års erfaring med å arrangere randokonkurranser, og hit ventes både eliten og gryende talenter. 

  

SILSETRENNA, 2. MARS

Silsetrenna har en lang tradisjon. Det første løpet var i 1911, den gang med hopp og langrenn. Det var det største idrettsarrangementet i distriktet vinterstid, og i 1925 var det hele 5000 tilskuere denne dagen. Start og målgang ved Silsethytta i Batnfjorden på Nordmøre. I oversiktelige og trygge løyper passer dette godt for ferskingen, og det er publikumsvennlig fordi deltakerne skal en eller tre runder opp fjellet Indergaardsnebba. Et populært barneskirenn hører med, og også egen klasse for fjelltelemark. 

silsetrenna.no

LOFOTEN SKIMO 9. MARS 

Årets renn blir den tredje utgaven av Lofoten Skimo. Rennet starter i fjæra i Morfjorden, går over 8 fjell med totalt 4000 vertikale høydemeter. Alt ligger til rette for et fantastisk arrangement i verdens vakreste øyrike. Den korte distansen går over 2 fjell og 1200 høydemeter og passer for alle som vil ha seg en flott skitur i Lofotfjellene, enten de vil konkurrerer om en topplassering eller ta det som en tur. Begge distansene har målgang på torget i Svolvær.  

STRYN RANDO, 23. MARS
Første gang arrangert i 2016. 3000 høydemeter og 27 kilometer, der løypa går over sju topper i vakre Nordfjord. Det finnes også en snillere variant med 1600 høydemeter.

LES OGSÅ: Ser konturene av noe stort

HEMSEDAL MOUNTAIN CHALLENGE, 16. MARS
Et tradisjonsrikt renn som starter fra Løkjestølene og går over Nibbi og Skurvefjell med mål på Hemsedal cafe. Her finner du alt fra de lynraske til de som tar det som en tur.
mountainchallenge.com 

ROMSDAL RANDO, 30. MARS
Satte en ny standard som det lengste og tøffeste randorennet i Norge. I år har Romsdal Rando fått NM i randonnee. Nytt av året er arene på Speiderhytta i Vengedalen, og start og mål i år blir i Vengedalen. Løypa starter på 400 meter i  Vengedalen, og går først opp mot Storhesten, videre til Blånebba, før nedkjøring til Vengedalen. Der det blir matstasjon, deretter går turen videre opptil Hurrungen, med nedkjøring til Hurrungsvatnet.  

romsdalrando.com 

Spare tid: Alt tar tid! Det gjelder derfor å kunne ta av og på feller så raskt som mulig. Foto: Daniel Kvalvik

LES OGSÅ: Randosportens store styrkeprøve

RANDO HIGHWAY 16. MARS

Melshornets venner inviterer til tidenes første Rando Highway, et skirenn for alle. Løpet går frå Volda skisenter til Melshornet (807 moh.) og arrangere for første gang i 2019. Det er for folk i alle aldre og er åpent for alle som ønsker å delta. Målet er å skape folkefest, så her er det berre å finne fram skiene. 

Rando Highway

 

RANDOENERN, 6. APRIL
Rennet i Oppdal er for mange det første møte med en skibestigningskonkurranse. Velg mellom tre løyper med 1800, 1200 og 280 høydemeter og sjekk ut hvor hardt, spennende og morsomt det er.
Enern.com 

LES OGSÅ: Realitetssjekk på Finse

LYNGEN RANDO 13. APRIL

Lyngen Rando 2019 vil gå av stabelen som vanlig palmelørdag - 13.april! I år skal vi strekke oss langt for å komme oss opp på Goalsevarre (1289 moh), melder arrangøren, og tror at den sene påska bør gjøre det realistisk. Konkurranseklassen får 2000 høydemeter, trim 1289 og Tur 700 høydemeter.

facebook.com/lyngenrando

LES OGSÅ: Leking i Lyngen

SKITTENTIND RANDO, 3-4. MAI
Toppturparadiset Kvaløya er arena for denne tradisjonsrike konkurranser, der det konkurreres i tremannslag. Den spektakulære orginalløypa er på 1500 høydemeter, og etterpå er det duket for randofest i Tromsø.

Skittentind.no

SE OGSÅ: EKSPEDISJONSSKOLEN: Plastfolie – den nye livredderen

Renn som mangler i oversikten? Tips oss

 

LES OGSÅToppidrett i Romsdalen