– Sogndal klarte å samle nok stemmer til å bli kåret til Norges beste UTEsted. Det var også litt av målet vårt, å skape engasjement over sitt eget vaforittsted, og det tror jeg vi har klart! Med gode aktivitetsmuligheter, flott natur og aktivt miljø, er det heller ikke rart så mange har stemt på denne flotte bygda Sogndal, sier redaktør i UTE, Sandra Lappegard. 

Med 13091 stemmer vant Sogndal knepent over Rauma, med 11958 stemmer.

– Vi gratulerer Sogndal som årets beste UTEsted. Beliggenheten, omkranset av fjord og fjell, gjør det til et perfekt utgangspunkt for ulike aktiviteter som padling, ski og klatring, sier direktør i Visit Norway, Per-Arne Tuftin

Til sammen har over 25000 stemmer kommet inn til konkurransen, og det er tydelig at det er et sterkt engasjement over våre flotte UTEsteder.

­– Norge er full av vakker natur og muligheter for friluftsliv. Det er derfor landet vårt stadig flyr høyt på listene over de mest attraktive reisemålene i verden. Stadig flere velger også å flytte dit de finner de mest givende friluftsmulighetene. Mange nedprioriterer det utelivet du finner i sentrum av en storby til fordel for UTElivet ute i det fri. Derfor var det nå på tide å kåre Norges beste UTEsted, forteller Lappegard.

Her er kriteriene juryen la vekt på i utvelgelsen av de fire finalistene.

- Aktivitetsmulighetene. Hvilke friluftsaktiviteter er det mulig å drive med? Finnes det et mangfold av muligheter? Finnes det naturgitte forhold som gjør dette stedet unikt for visse aktiviteter?
- Naturen. Er det naturskjønt? Hvilke spesielle sanseopplevelser gir naturen akkurat her?-
- Miljøet. Er det mange som driver UTEliv her? Hva finnes av lokal kompetanse og engasjement for natur og friluftsaktiviteter? Finnes det tilrettelagte tilbud på eller i nærheten av stedet.

Deretter var det opp til leserne å avgjøre ved å avgi sin stemme på UTE og Visit Norway sine facebooksider. 

De fire finalistene som kjempet i finalen var Rauma, Sogndal, Digermulen i Lofoten og Rjukan. Til sammen kom det inn over 25 000 stemmer, og til slutt var det Rauma og Sogndal som lenge lå helt jevnt i toppen.

Sogndal stakk altså av med seieren, og kan smykke seg med tittelen Norges beste UTEsted 2011!

Les mer op konkurransen her!