Lysefjorden utgjør en del av Ryfylkeheiane og befinner seg mellom Strand og Forsand kommune. Fjorden er 42km lang og er 422 meter dyp på det dypeste. Internasjonalt kjente turistdestinajoner som Preikestolen og Kjerag ligger langs fjorden, de blir besøkt av flere hundre tusen hvert år. Verdens lengste tretrapp med 4444 trinn i Flørli blir omtalt som Lysefjordens neste turistmål.

Fjoråret, tja, sommer, tja. I starten av mai kravlet jeg håpefullt bort til vinduet på soverommet. Halvåret som skulle løfte meg ut av depresjonens hule var endelig kommet. Minner om spirende bjørk, lukten av bål og kokekaffe vekket noe i meg. Jeg lettet ivrig på gardinene. Grått. Jeg gjorde et nytt forsøk neste dag. Grått. 

Slik skulle det fortsette. Med flere våte, sure turer i ryggsekken hadde jeg døpt sommeren 2015 til «sommeren som aldri kom». Ikke engang pilegrimsreise til Lofoten brakte hell. Hele landet var fordømt til regntunge, mørke dager. Ungdommens utskeielser hadde åpnet himmelens sluser, en ny syndeflod var over oss. Det var den eneste logiske slutningen. Pigmentene i huden hadde for lengst kapitulert til mørkets krefter, men i kalenderen stod det «Lysefjorden på langs» og jammen var datoen kommet.