En kan si så mangt om det moderne friluftslivet. Det er like mange meninger som det er stier. Likevel har naturen som destinasjon evigvarende egenskaper: Forskning viser at vi blir lykkeligere, mer kreative og harmoniske av å være ute. I en tid der tilsynelatende alle har besteget noen av verdens høyeste fjell, troner Norge på trendbarometeret som turdestinasjon. For oss nordmenn er det i tillegg bærekraftig å feriere hjemme. Vi har fått Høgruta i Jotunheimen som er Norges svar på Alpenes klassiker. Eventyrlige og miljøvennlige overnattingssteder popper opp som god norgesreklame. Og nå har vi jammen også fått vår egen Seven Summits Jotunheimen. Helst krysset av på syv dager. Frister det med et fjellmaraton, er denne turen noe for deg.  

«Her kan jeg nyde all dalens og fjeldets ensomhed uden av nages frygt for at forstyrres av de allestedsværværende turister. Disse omstreifende flokke af damer og herrer, som man nu kan se næsten paa hver fjeldknat i de østlige dele av Jotunheimen, have enndu ikke funnet veien hit.» Emanuell Mohn (1842-1891)

Sekken dingler fra side til side fra sykkelsetet. I den har jeg telt, stegjern, isøks, liggeunderlag, brenner og mat, tøy, hodelykt, klatreutstyr, gorillateip og gnagsårplaster. Det et hint av transportnostalgi å sykle de syv kilometerne på grusvei inn mot Glitterheim. Entusiastiske barnebrøl går som et ekko i dalen. En drømmedestinasjon for både store og små. Selv nynner jeg på sangen fra Brelett-reklamen som gikk på fjernsyn i sin tid. Pokker at jeg har fått den på hjernen. Det er ingen myte at naturen gjør en irrasjonell happy. Glitterheim ligger i 1400-meters høyde nordøst i Jotunheimen. Topper som Glittertinden, Nautgardstinden, Memurutinden og Trollsteineggje er noen mål for de som samler på 2000-meterstopper. Selv om Glitterheim ligger både høyt og alpint til, er området rundt hytta grønt og frodig. Her finner du blåbærlyng, tyttebærlyng, og i sørveggen på hytta trives rabarbraen. Jeg slår opp tomannsteltet mitt og gjør klar en Tikka Masala-middag fra Real. I morgen møter jeg resten av laget. Vi er de første, som jeg vet om, som har satt seg som mål å krysse av Norges 7 høyeste fjell på 7 dager. «Because it´s there».