TURMAT

Sigrid Henjum er UTEs faste turkokk. I tillegg driver hun Sogndal Lodge, er turguide og bor på et småbruk i Sogndalsdalen. 

Fyll

250 g rosiner

12 tørka aprikosar

10 tørka fiker

Omlag 80 g tørka og søta tranebær

Omlag 3 dl appelsinjus til blautlegging over natta

 

Del frukta opp i små bitar før du legg dei i appelsinjusen. 

Bruk omlag 0,5 dl av jusen i røra. Resten kan du drikka opp! 

 

Deig 

250 g romtemperert godt smør

3 dl honning

1 dl brunt sukker

4 egg

4,5 dl speltmjøl (kan bli erstatta med glutenfritt eller vanleg kveitemjøl)

2 ts bakepulver

1 ts malt ingefær

1/4 ts malt pepper

1/4 ts malt nellik

 

Bland desse ingrediensane godt saman til ein deig. Tilset fruktbitane og litt av jusen og ha i dei to siste ingrediensane:  

4 ss korinter (sylta sitrusskal)

150 g pekannøtter

 

Ha røra i to brødformer med bakepapir i botnen. Steik dei på 160 grader på nederste rilla i omlag 60 min. Avkjøl og skjer i passelege skiver. Pakk dei inn kvar for seg i matpapir, så har du ei kaka i kvar lomma. 

 

God tur! 

SE OGSÅ: UTEs samleside med turmatoppskrifter