TURMAT Sigrid Henjum er UTEs faste turkokk. I tillegg driver hun Sogndal Lodge, er turguide og bor på et småbruk i Sogndalsdalen.  Fyll250 g rosiner12 tørka aprikosar10 tørka fikerOmlag 80 g tørka og søta tranebærOmlag 3 dl appelsinjus til blautlegging over natta Del frukta opp i små bitar før du legg dei i appelsinjusen. Bruk omlag 0,5 dl av jusen i røra. Resten kan du drikka opp!  Deig 250 g romtemperert godt smør3 dl honning1 dl brunt sukker4 egg4,5 dl speltmjøl (kan bli erstatta med glutenfritt eller vanleg kveitemjøl)2 ts bakepulver1 ts malt ingefær1/4 ts malt pepper1/4 ts malt nellik Bland desse ingrediensane godt saman til ein deig. Tilset fruktbitane og litt av jusen og ha i dei to siste ingrediensane:  4 ss korinter (sylta sitrusskal)150 g pekannøtter Ha røra i to brødformer med bakepapir i botnen. Steik dei på 160 grader på nederste rilla i omlag 60 min. Avkjøl og skjer i passelege skiver. Pakk dei inn kvar for seg i matpapir, så har du ei kaka i kvar lomma.  God tur! SE OGSÅ: UTEs samleside med turmatoppskrifter